Skip to main content
billig seo

De finns där ute – alltför många byråer erbjuder dem – och för mindre än 1000 kr så kan ni köpa en SEO-tjänst. För många mindre företag med en begränsad budget låter det priset väldigt lockande. Men att köpa dem kan, om det vill sig illa, skada ert företag. Om ni letar efter tjänster kring SEO just nu, så är den här artikel för er. Den kommer att hjälpa er att få både en överblick och en djupare insikt om problematiken som kommer med att köpa SEO alldeles för billigt.

Och om ni letar efter mer ärliga erbjudande vad det gäller priser för SEO-tjänster, då är ni välkomna att kontakta oss eller så kan du ringa oss på 040-12 49 19

SEO-test – Hur mår din sajt? Gör en snabb analys med vårt gratis SEO-test

Vad innebär en billig SEO-tjänst egentligen?

Innehållet av dem kan såklart variera. De SEO-tjänster som ett bolag behöver beror på affärsrörelse, budget och försäljning och en tjänst för 50 000 kr kan vara billigt för ett bolag, men avskräcka ett annat. Det spelar dock mindre roll, eftersom SEO till lågt pris är synonymt med dålig SEO och den kommer ofta med dålig service och dålig strategi.

Att söka efter ”billig” eller ”till lågt pris” när man gör en sökning på SEO, då öppnar man upp Pandoras ask. Så, vad innebär det och varför skadar billig SEO ert bolag?

5 anledningar till varför ni bör undvika SEO till ett lågt pris

 

1. Billig SEO-tjänst = strategi i en storlek som passar alla

Många SEO-byråer tänker på sina kunder som en homogen grupp. Det som passar den ena kunden ska också passa den andra och man gör ingen skillnad på bransch, storlek eller produkt – helt enkelt en copy paste där tillvägagångssättet blir fyrkantigt och oformbart. Men, som vilken annan marknadsföringsstrategi så måste även en strategi för SEO vara anpassad, ja till och med skräddarsydd. Det som passar en e-handel passar inte ett SaaS-bolag, det är en av anledningarna till att SEO-byråer – som inte gör skillnad på sina kunder – kan hålla låga priser. De går efter samma recept, samma metodik för var och en deras kunder och bryr sig inte om att sätta sig in i er affärsmodell, förstå ert erbjudande eller göra grundlig research.

Medans en byrå med billiga priser för SEO gör så, då gör en seriös byrå precis det motsatta och erbjuder en helt annan upplevelse. Inga färdiga mallar, utan de bygger kampanjer ifrån grunden och tar sig tiden att lära sig – lära sig om ert bolag, er industri och era produkter men också om era konkurrenter. När ni ingår ett samarbete med dem så får in en anpassad strategi, en strategi som är unik för ert företag och ert varumärke.

2. Billiga SEO-tjänster bidrar till sämre service åt er som kund

Precis som med vilken tjänst som helst, så lider man som företag om man samarbetar med en SEO-byrå som tillhandahåller dålig service. Det spelar ingen roll om ni har en fråga, vill se en rapport eller diskutera er strategi – ni kan inte förvänta er att få kvalitativ service av en Account Manager på en SEO-byrå som också tar för lite betalt. Lite cyniskt kan man uttrycka det som att: ni betalar för att bli ignorerade… Månad efter månad skickar de en retainer men utan att leverera det dem har lovat, nämligen att ge er bra SEO. Samarbetet blir genast mer komplicerat när missnöjet växer och frustrationer skapar stress.

3. SEO-tjänster som köps billigt kommer med oerfarna Account Managers

Billiga SEO-byråer som ger sina kunder usel kvalité behöver såklart inte kompetent personal. Det har de inte råd med. De anställer snabbt, ger dem en enkel metodik som ska passa alla deras kunder. Eftersom de i deras affärsmodell inte ger en bra service så har de heller inte några incitament att anställa SEO-experter som bygger kampanjer baserade på research. De kommer då helt enkelt att tillhanda hålla kunskaper och insikter inom SEO till ett minimum av kompetens. Utöver det, så vill inte professionella SEO-experter jobba på en sådan byrå. De känner alltför väl till hur de bedriver deras verksamheter och vet att dem kan skada ert företag.

4. Billiga SEO-tjänster kan innebära Back-Hat SEO-taktiker

Har man en och samma strategi för alla sina kunder så blir det svårt att visa resultat för någon utav dem. Det är en av anledningarna till att dessa byråer tar till black-hat taktiker. Dessa taktiker används med tekniker för att kringgå sökmotorerna och lura deras algoritmer. Allt för att få högre rankingresultat i SERPen.
Sådana tekniker är välkända inom alla communities kring SEO. Och, de är till och med så ökända att Googles algoritm numera bestraffar dem och kan sänka en sajts ranking. De kan helt enkelt knäcka ryggraden på en välfungerande sajt. Låt oss säga att ni sjunker några positioner på Google och att försäljningen går ner – det kan få långt gående konsekvenser som det kan ta lång tid att reparera. Google kan, om det går riktigt illa, bestraffa er sajt för att senare ta bort er sajt ifrån sökresultaten. Ännu mera cyniskt kan man uttrycka det så att: ni betalar för att sjunka (eller försvinna) i ranking eller få färre leads och minskad försäljning – för en lång tid framöver.

5. Billig SEO – inget långsiktigt SEO-värde

Sökmotorer förändras och även dess algoritmer. Därför ska en bra SEO-strategi vara långsiktig. En sådan strategi ska bygga på originellt content och länkar ifrån andra webbplatser till just det innehållet. En SEO-byrå värd namnet arbetar med just detta. Ert content ska ge besökarna värde, utbilda dem eller erbjuda dem information eller möjlighet att göra köp.
En sajt ska även ha bra en backlink-profil för att ranka. Om man tar hjälp av en lågpris SEO-byrå då kan de garanterat inte hjälpa er med att få kvalitativa länkar. De har inte kunskapen in-house eller erfarenheten att skapa backlinks. Ofta använder de länkar som är irrelevanta eller med dålig domain authority eller som har få besökare. En bra backlink-profil hjälper er att få en stark SEO som håller på lång sikt.

SEO-test – Hur mår din sajt? Gör en snabb analys med vårt gratis SEO-test

Läs mer om hur det går till att hitta en rakryggad SEO-byrå!

Är ni i behov av att arbeta med en SEO-byrå eller behöver ni läsa på mer? Då har vi en väldigt innehållsrik och trevlig blogg där vi skriver en mängd olika artiklar relaterade till SEO; alltifrån hur man väljer en byrå som passar, SEO för B2B och mycket mer!

Ni kan även chatta med oss eller ringa 040- 12 49 19 eller kontakta oss online för att lära er mer om våra SEO-tjänster!

billig seo
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap