Skip to main content

13 exempel på innehåll som din tillverkningsfirma kan använda för att generera leads

Många tillverkningsföretag har börjat diversifiera sin marknadsföring. Efter att enbart ha fokuserat på mässor, tryckta annonser och pressreleaser ökar de nu sin digitala marknadsföring för att generera fler leads till sina säljteam.

Detta innebär inte att tillverkningsföretagen måste förlita sig på kontaktsidor eller prisförfrågningsformulär för att generera efterfrågan. Nej, ni kan använda webbsidesinnehåll och kreativt innehåll för att få era kunder att bli intresserade av de produkter ert företag har att erbjuda.

Oavsett om ni tillverkar fästanordningar, pappersprodukter eller apparater kan ni genom att skapa innehåll med syftet att generera leads för ert tillverkningsföretag upprätthålla ett mer hållbart system för att fylla er säljtratt utan att ni behöver förlita er på kortsiktiga kampanjer och events som mässor. Ett sådant innehåll fortsätter alltså att generera leads långt efter att det skapats.

Fokusera på att tillhandahålla användbart, användarvänligt innehåll som ger svar på sådant som människor faktiskt frågar om när det gäller era produkter. Praktiskt och aktuellt innehåll är ett kraftfullt verktyg för att skapa efterfrågan när ni följer de steg som ingår i Köparens Resa. Läs mer om att kartlägga innehåll för köpresan här.

Om ni nickar och håller med men saknar idéer för innehåll som genererar leads – då har vi en del förslag till er. Här följer 13 typer av innehåll som ert team kan skapa för att locka fler besökare till er hemsida och omvandla dessa besökare till kvalificerade leads för ert tillverkningsföretag:

Förbättra den organiska trafiken till er webbplats och hitta leads till er säljtratt

1. Blogga: Vi börjar med bloggande. En riktigt effektiv strategi för att generera leads är en blogg. Genom att blogga kan ni på ett kraftfullt sätt locka fler besökare till er hemsida.
Använd er blogg för att uppmuntra till prenumeration på er blogg och ge relevant innehåll till era webbplatsbesökare.

2. Branschrapporter: Branschanalys är viktigt när ni presenterar ert tillverkningsföretag som tankeledare. Dela med er av branschens tidigare och nuvarande trender, aktuella händelser och framtidsutsikter för att ge er målgrupp specifik information. En sådan granskning och rapportering underlättar även för ert sälj- och marknadsföringsteam, så att de kan hålla sig à jour med vad som är betydelsefullt för era kunder.

3. Ordlistor och vanliga frågor: Att sammanställa en ordlista med nyckelord och ”Vanliga Frågor” om de produkter som ert företag framställer, är en utmärkt övning för säljare, marknadsförare och kundtjänstavdelning. Genom att arbeta med det här kan era team tillsammans förstå de problem era kunder upplever och vilket innehåll som behöver skapas för att tackla dem. ”Vanliga Frågor” är också utmärkt som en organiskt strategi för er sida eftersom det är just sådana frågor som era potentiella kunder söker efter på nätet. Använd dessa webbsidor för att marknadsföra kommande webbinarier, F & S-sessioner och erbjudanden om rådgivning.

4. Produkt pillar pages: Pillar pages är obevakade sidor med long-form content som täcker i stort sett alla aspekter av ett visst ämne. Pillar pages är effektiva när det gäller att använda sig av produktspecifika SEO-strategier och de ger på ett naturligt sätt möjligheter att länka till specifikationsblad, informationspaket och andra tillgångar hos de produkter ert företag tillverkar. Ni kan tillhandahålla innehållet på sidan som en nedladdningsbar PDF och på så sätt omvandla sidans besökare till leads och samla värdefull information om dem i marknadsförings- och försäljningssyfte.

5. Vertikalspecifikt innehåll: Genom att skapa e-böcker, checklistor, informerande grafik och göra presentationer kring vertikalspecifika ämnen stärker ni era SEO-strategier kring de produkter som ert företag tillhandahåller, och kan dela upp era leads internt. När kunder träffar på innehåll som är närmare knutet till problem de försöker lösa, eller med produkter de söker efter, uppfattar de er som de som besitter expertkunskaperna och förstår deras branschspecifika behov.

Konvertera leads vidare in i köpprocessen

6. Prisberäkningar: Prisberäkningar är ett utmärkt sätt för tillverkarens marknadsföringsteam att lägga till en användarvänlig funktion till framtida kunders köpprocess. Öppen information om priser gör det enklare för kunder att handla och visar hur de kan spara pengar genom att arbeta med ert tillverkningsföretag.

7. Frågor om tillämpning: Har ni några färdiga frågor som era säljare eller ert kundtjänstteam brukar ställa för att bedöma i vilken mån en produkt passar en kund? Att ta fram några av dessa frågor och dela dem på er hemsida är ett utmärkt sätt att samla information om era leads och hjälpa till så att de själva kan bedöma tillämpligheten för den produkt ni erbjuder. På så sätt skapar ni ett mer genomtänkt kvalificeringssystem för era leads så att ni bara kan lämna över användbara leads till ert säljteam.

8. Fallstudier: Det är viktigt att visa vilken inverkan ni har på era kunder, inte bara prata om det. Använd fallstudier för att berätta om era kunders problem och mål, era lösningar och de resultat ni lyckades ta fram åt dem. Trovärdighet är betydelsefullt, särskilt för tillverkningsföretag. Backa upp era kvalitetsstandarder, er kundservice och andra värdeförslag med hjälp av beskrivande fallstudier som innefattar omdömen från era kunder. Detta hjälper era besökare att skapa sig en uppfattning om hur det är att arbeta med ert företag.

9. Säkerhetsföreskrifter: Är era besökare bekymrade om säkerhet? Att tillhandahålla värdefull vägledning vad gäller säkerhet vid användning, transport och förpackning av era produkter underlättar för era potentiella och befintliga kunder. Ert företag kanske redan har tagit fram sådan vägledning, i vilket fall ni enkelt kan lägga ut den på hemsidan så att era kunder kan ladda ner den. Att visa att ni investerar i säkerhet är något av det mest betydelsefulla för att särskilja er från era konkurrenter.

10. Livechatt: Livechatt-funktioner som Drift’s Bots och HubSpot’s Live Chat underlättar för säljare och kundtjänstteam att kommunicera direkt med webbplatsbesökarna. De kan interageras med er befintliga CRM för att hitta nya kontakter och utskrifter av chatt-samtal. På så sätt kan ni lättare kommunicera med besökare som ni kanske för närvarande förbisett och samla nya leads på vägen.

11. Lookbooks och datablad: Lookbooks och datablad ger era framtida och befintliga kunder en överblick med hjälp av bilder och tekniska specifikationer av de produkter ni tillverkar. Visa upp bredden av ert produktsortiment och tillämpningsområde samt lägg ut de mest väsentliga specifikationerna för att hjälpa era framtida och befintliga kunder att hitta den produkt de söker. Detta är en utmärkt möjlighet för att samla leads för ert tillverkningsföretag och ta reda på vilka produkter era kontakter särskilt fastnar vid. På så sätt kan ni förse era säljare och kundtjänstmedarbetare med information så att de kan kommunicera bättre med besökarna.

12. Produktjämförelser: Får ert säljteam ständigt frågan om vad det är för skillnad mellan era produkter och de som görs av andra tillverkningsföretag? Tillhandahåll nedladdningsbara produktjämförelser som även era säljare kan ha nytta av. Genom att erbjuda jämförelser sida-vid-sida kan ert tillverkningsföretag visa upp värde och bygga upp förtroende med kunder. En bonus är att detta dessutom får era besökare att dröja kvar längre på sidan, eftersom de inte behöver besöka era konkurrenters sidor för att jämföra produkter.

13. Videomarknadsföring: Använd videos för att berätta om ert företag, visa på det värde ni tillför som tillverkningspartner och visa hur produkterna fungerar. En viktig del av effektiv videomarknadsföring som en del av ert tillverkningsföretags sätt att generera leads, är att inkludera calls-to-action (CTA eller Uppmaningar att handla) i era videos. Både i videons innehåll och som en interaktiv funktion i själva videon. Lägg till CTA för fler förfrågningar kring produktinformation, kontaktformulär och tidsschema för rådfrågning.

Sätt innehållet för er lead generation i arbete

För att generera leads måste ni tänka på vad ni vill att era leads ska göra efter att de interagerat med ert innehåll. Använd handlingsbaserade ord för att uppmuntra era kontakter till att ta reda på mer om ert företag och de produkter ni tillverkar.
Eftersom ni använder detta innehåll i syfte att samla kontaktuppgifter, använda dessa uppgifter till att följa upp era  nya kontakter, ta itu med frågor de kanske har efter att ha studerat ert innehåll och led dem genom er säljtratt. Dessa innehållsdelar kan också bli ett utmärkt material för ert säljteam att integreras i processen.

Använd er av köpresan för att planera hur ni ska ge näring åt era leads. Vad är nästa innehåll som era potentiella kunder vill ha? Hur kan ni fortsätta utbilda och tillhandahålla värde för dessa kontakter?

Slutligen måste ni inte vänta på att besökarna på egen hand ska hitta det ni lagt ut åt dem. Marknadsför ert innehåll i sociala medier, e-postkampanjer, relevanta bloggar, webbsidor och annonser.

Kom ihåg, det är viktigt att sätta användarerfarenheten i första hand när ni anpassar den här listan för att generera leads till ert tillverkningsföretag. I slutändan får ni deras värdefulla kontaktinformation i utbyte mot ert innehåll. Även om ert primära mål är att generera fler leads är det innehållets relevans för era besökare som kommer ge er ökade inkomster.