Skip to main content

Sökmotoroptimering är ett spännande ämne, men få känner till verktyget på detaljnivå. En i denna minoritet är Buzzlemedias kunniga SEO-specialist, Stefan Davidovic. Han avslutade sina studier inom sökmotoroptimering under 2022, och har sedan dess fått en flygande start gällande att hjälpa företag fördjupa sina kunskaper kring SEO – och öka intäkterna.  
Hur ser en vanlig arbetsdag ut för Stefan, och varför är sökmotoroptimering så viktigt? Det svarar han på i vår intervju.  

Det är regntunga moln som övervakar Malmöbornas morgonfärd till jobbet. En av dessa är Stefan Davidovic, som denna dag skyler sig från det opålitliga vädret i en stadsbuss ner mot centralstationen. Han är ofta bland de första på kontoret.  

Han startar upp datorn och tar en Celcius för att komma igång.  

Efter en stund slår vi oss ner för ett kort samtal. 

– En vanlig morgon vaknar jag runt sex, sätter igång lite musik för att vakna ordentligt, Sen fixar jag lite nödvändigheter – frukost, tandborstning – och drar sedan till kontoret. Är där runt åttatiden, säger Stefan. 

Han har jobbat på Buzzlemedia sedan sin examen i slutet av 2022. Tidigare studerade han Content manager på Malmö yrkeshögskola och senaste till Online marknadsförare på Mediainstitutet i Malmö, och valde att genomföra sin praktik hos Buzzlemedia.  

Buzzlemedia är en erfaren SEO-byrå med kontor i centrala Malmö. Vi grundades 2018 men har redan sett till att hjälpa en rad företag – stora som små – att optimera sin SEO.  

– Jag har lärt mig jättemycket på kort tid. Att gå från skolbänken till arbetslivet trodde jag skulle vara en större utmaning, men det samarbete mina kollegor och jag har gör dagarna så lätta.  

Utanför arbetslivet har Stefan intresse för såväl basket som kryptovalutor och aktualiteter. Men: 

Var kommer ditt intresse för SEO ifrån? 

– Jag har två olika utbildningar inom online marknadsföring. Under den första utbildningen fick vi skapa en egen hemsida, och där fick vi lära oss väldigt grundläggande om SEO. Där och då tändes den lilla gnistan till en stor eld och intresset föddes. Efter examen på den första utbildningen ville jag lära mig mer om SEO och ansökte till den andra utbildningen, Online Marknadsföring, som var mer inriktad på hemsidor och sökmotoroptimering. 

Stefan ombeds berätta om en typisk dag på kontoret.  

– Det är ganska föränderligt. Allt från analyser till research och strategier. Även en del optimering av och på hemsidor, och en massa roliga problemlösningar. Jag gillar att lösa problem – den känslan som uppstår när man löst ett komplext problem är så nice! 

Att arbeta med såväl internationellt erkända företagsjättar till starups kräver en god anpassningsförmåga. SEO är verkligen i ropet, och numera inser närmast alla företag nyttan med sökmotoroptimering.  

– Det är kul att arbeta i en bransch på uppgång, som SEO är. Jag har ett stort intresse för det tekniska och tycker om att hitta vägar att hjälpa företag växa på.  

Vad har du lärt dig under arbetstiden så här långt? 

– Det är jättemycket, haha! Men hur Google fungerar, exempelvis. Även hur man ska jobba med SEO på riktigt för att verkligen kunna ranka på sökord och i sökresultatet på Google. Sen hur man ska tänka för att konkurrera inom SEO – och framförallt ”varför”. 

Hur skulle du framhäva Buzzlemedia? 

– Det är faktiskt många saker, men om jag ska säga några få, så väljer jag företagskulturen, atmosfären och kollegorna. Att kunna vara sig själv och även få använda sin kreativitet. Att man får tillit och frihet att lösa uppgifter/problem med sin kreativitet. 

Joel Ask

Som SEO Content Manager på Buzzlemedia är mitt primära ansvar att utveckla och implementera effektiva innehållsstrategier för att öka webbplatsens synlighet, trafik och konverteringar. Jag kombinerar kreativitet, teknisk expertis och analytiska färdigheter för att skapa engagerande och optimerat innehåll som svarar på användarnas behov och förbättrar organiska sökresultat.