Skip to main content
Marknadsprocess planering och utveckling

Vi som dagligen sysslar med kreativt arbete tänker oftast på just det – att skapa. Vad gäller marknadsföring tänker vi också på att följa resultat för att se hur bra vi lyckats med det vi skapat. Detta är två självklara delar av marknadsföringen, och därför ingår de i så gott som varenda kampanj, projekt och enskilt innehåll som vi skapar.

Men det finns ytterligare ett led innan du publicerar ditt koncept eller innehåll. Vi kan kalla det kvalitetskontroll, kvalitetssäkring eller vad helst vi föredrar. Oavsett hur vi benämner det är en sak säker – vi får inte bara strunta i det. Här är vad kvalitetssäkring (som vi valt att kalla det här) kan innebära, varför det lätt förbises och varför det är ett allvarligt misstag om du tror att du inte behöver det.

Vad innebär kvalitetssäkring inom marknadsföring?

Kvalitetssäkring är helt enkelt ett sätt att se till att det arbete du gör blir perfekt. I skolan hette det att man ”skulle gå igenom provet innan man lämnade in det”. När det gäller din marknadsföring och ditt innehåll kan det dock innebära aningen mer än det gjorde då.

Kvalitetssäkring kan vara ett arbete på hög nivå – till exempel att se till att koncepten bakom det du gjort stämmer överens med de strategiska behoven som du försöker uppfylla, eller att alla olika delar av en kampanj befinner sig på samma plan. Det kan också handla om detaljarbete, som att kontrollera att alla synliga inslag i en artikel stämmer överens med ett varumärkes riktlinjer, kontrollera med pressen och andra metoder för att hitta fel i en tryckt artikel samt korrekturläsning och redigering av i princip allt du skriver.

Varför blir kvalitetssäkringen inte gjord?

Allt det här låter minst sagt viktigt – så vad är då problemet? Problemet är att den som en del i den kreativa processen (av misstag eller med uppsåt) kan hamna i skymundan. Det finns ett antal orsaker till detta och olika sätt som detta kan hända på.

Snäva tidsramar

Inom affärsvärlden går det undan, och marknadsföring är inget undantag här (det kan jag skriva under på efter många års erfarenhet). Deadlines är ofta snäva, och ju snabbare allt går, desto lättare är det att missa något. Tyvärr är en av de saker vi gärna skjuter bort just kvalitetssäkring – jobbet är ju faktiskt gjort, så då kan vi väl publicera det, eller hur?

Dålig planering

Att detta alls händer kan helt enkelt bero på att ingen tänkte på det under själva planeringen. Om kvalitetssäkringen inte tas med i budgeten redan från början kommer den troligtvis inte med heller senare i projektet. Den glöms bara bort.

Bristande resurser

I båda nämnda fall kan resursbrist vara en del av orsaken. Du kanske helt enkelt inte har någon vars arbetsbeskrivning säger ”kvalitetssäkring”. Eller så kanske den som brukar ta hand om arbetet inte hinner på grund av allt innehåll som väller in genom din pipeline. Scheman kanske är dåligt planerade, eller så har ingen brytt sig om att kontrollera om arbetskapaciteten var tillräcklig för att klara alla deadlines.

”Vi gör det senare”

Detta är ett nytt problem i dagens digitala tidsålder. Förr i tiden då marknadsföring till största delen innebar tryckt material, i ett eller annat format, var det givetvis en smärre katastrof om man inte brydde sig om kvalitetssäkring. Om det blev fel i tidningsannonsen, då var det redan för sent och man kunde inget göra åt det. Men när allt sker online känns det inte som någon större katastrof om det uppstår lite fel här och där. Om du upptäcker ett problem kan du bara gå in i efterhand och rätta till det.

Men om det är en ursäkt för att inte kvalitetssäkra en hemsida eller en annons kommer man inte åtgärda felet i första taget – om man alls någonsin gör det. Det kommer inte hända något förrän någon lägger märke till det. Med lite tur är denna ”någon” du själv, men om ett stavfel eller en trasig länk finns på en sida i dagar, veckor och månader är det stor risk att det är någon utomstående som först ser det.

Onda avsikter

Jag tillhör de personer som tror gott om människor, och därför hoppas jag att den här orsaken inte är särskilt vanlig. Man kan förlåta någon som strular till det av misstag – men att aktivt välja att strunta i kvalitetskontroller är en helt annan sak.

Det finns också sådant som lathet och brist på intresse och omsorg – kort sagt; att helt enkelt inte bry sig om att kvalitetssäkra det arbete man gjort. Kanske tror man att man inte kan göra fel eftersom man är för smart och skicklig för att begå misstag. Om du undviker kvalitetssäkring av de skälen, då är det dags att tänka om och göra bättre.

Okej, men vem bryr sig?

Ett och annat stavfel, en bokstav för mycket – visst, det kan vara lite irriterande. Men ärligt talat – spelar det någon roll i det långa loppet? Är det verkligen mödan värt att lägga tid och kraft på kvalitetskontroll? Vad spelar det egentligen för roll om allt inte är helt perfekt?

Misstag är förödande för ett varumärke

Vad tänker du när du läser en text som kryllar av fel? Tror du det går att lita på den som skrivit det, eller får du snarare intrycket av att personen är slapp och slarvig? Om du tänker det senare, då tillhör du nog majoriteten.

Finns det mängder med stavfel, trasiga länkar och tokiga bilder på din hemsida tycks du i bästa fall oorganiserad, och i värsta fall ointresserad eller till och med dum. Och detta kan skada ditt varumärke avsevärt, särskilt om du försöker vara en tankeledare av något slag, eller om du med ditt varumärke vill framstå pålitlig och detaljorienterad.

Slå ett slag för ditt värde

Oavsett om din kund är en extern part eller du själv, så är det viktigt att tillhandahålla värdefulla tjänster. Vi skapar inte innehåll bara för skojs skull – vi försöker ju faktiskt locka till oss kunder. Oavsett hur mycket din kund betalar för din tjänst, eller hur mycket du lagt ner på ditt interna marknadsföringsteam, så går det värdet upp i rök om du slarvar med ditt arbete.

Användarupplevelsen är allt

Du tillhandahåller inte bara värde för de som anlitar dina marknadsföringstjänster, oavsett om det sker internt eller externt. Du förmedlar också detta värde till slutkunden – du vet, de där människorna som din marknadsföring faktiskt vänder sig till. Om de måste vada genom en uppsjö av stavfel och trasiga bildlänkar för att få den information de söker – då erbjuder du inte den användarupplevelse som människor förväntar sig och faktiskt förtjänar. Det innebär att du får en hög bounce rate på din hemsida och att du blir mindre uppmärksammad från andra medier.

Sträva efter perfektion, oavsett vad

Som en klok man en gång sa: ”Ingen av oss kommer någonsin att bli perfekt”. Men det innebär inte att vi inte ska sträva efter perfektion – oavsett hur svåruppnåeligt det än tycks. En del av detta är att göra allt för att jaga ifatt och rensa bort fel som smyger sig in i ditt arbete.

Det finns ingen tidslinje som är för kort för kvalitetssäkring. Ingen deadline är för snäv och inget innehåll är för obetydligt. Var stolt över det arbete du gör och se till att göra det rätt.

Marknadsprocess planering och utveckling
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link