Skip to main content
Synas på Google

Målet med att synas på Google är att få ökad försäljning, men för att de ska göra detta måste företagets webbplats först uppfylla en rad olika kriterier. Sökmotoroptimering (SEO) är ett sätt du kan ta till för att hamna högre upp i sökmotorerna, vilket i sin tur kan få fler potentiella kunder kan hitta ditt företag.

Du kanske ställer dig frågan: ”Vad kan jag göra för att synas på Google?” Svaret är att det finns mängder med olika sätt att förbättra rankningen på Google. Här nedan går vi igenom några av dem.

7 enkla tips som hjälper dig att synas på Google

Om funderar på vad du kan göra för att förbättra din synlighet på Google – då är det här inlägget något för dig. Nedan tar vi upp några av de bästa metoderna som du kan använda dig av för att hamna högre upp i sökresultaten på Google.

Här följer sju sätt att förbättra ditt företags synlighet på Google!

Inrikta in dig på long tail sökord

Ett av de första stegen när du ska påbörja en SEO-kampanj är att rikta in dig på specifika sökord på Google. När du inkluderar sökord i innehållet talar det om för Google hur din sida ska rankas.

Vissa sökord är dock bättre än andra. Så kallade långsvansade sökord (på engelska long-tail keywords) – de som består av flera ord – är särskilt användbara. Deras längd ger dem två stora fördelar:

 • Specifika: Långa sökord är mer specifika för vissa målgrupper.
 • Konkurrens: Långa sökord har mindre konkurrens eftersom färre företag använder sig av dem.

Du kan givetvis ändå använda dig av korta sökord, men att fokusera på långsvansade sökord är ett utmärkt sätt om du vill synas på Google.

Uppfyller användarens sökintention

Användare hittar ditt innehåll på Google genom att skriva in en specifik fråga. Om de inte hittar vad de söker i ditt innehåll kommer de inte stanna kvar utan lämnar sidan för att fortsätta leta någon annanstans. För att hålla kvar dina besökare måste du alltså skriva innehåll som uppfyller användarnas sökintention.

Det bästa sättet att optimera för sökintention är att ta reda på vad som redan rankas för ett visst sökord. Det du hittar kan ge dig en bra känsla för vad användarna är ute efter när de söker på just det specifika sökordet. Därefter kan du utforma ditt innehåll så att det passar med det som användarna vill hitta genom sina sökningar.

Skapa en profil på Google My Business

Innehållet på din webbplats är inte det enda sättet att rankas på Google. Du kan också arbeta med SEO via Googles plattformar, framför allt Google My Business.

Google My Business är en plattform där företag kan skapa profiler där de ger viss grundläggande information om sig själva. Dessa profiler visas sedan lokalt i ”3-pack” för aktuella sökningar. När du skapar en profil för ditt företag har du alltså möjlighet att hamna högt upp när det handlar om lokala sökningar.

Google my business

Kanske har du redan ett konto kopplat till ditt företag, och i så fall kan du använda det genom att visa upp ett ägarintyg för ditt företag. Därefter kan du fylla i all nödvändig information om ditt företag och börja visas i aktuella lokala sökresultat.

Förbättra laddningshastighet för din sida

När användarna besöker din webbplats vill de att den ska laddas upp snabbt. Faktum är att 83 % av användarna räknar med att de sidor de besöker ska laddas upp på högst tre sekunder, och gärna ännu snabbare. Om din webbplats inte lever upp till de här förväntningarna kommer de flesta besökare genast trycka på ”tillbaka”-knappen, vilket i sin tur leder till att du får färre besökare och blir sämre placerad i sökresultaten.

Om du vill förbättra synligheten på Google kan du försöka få din sida att ladda snabbare. Det finns flera sätt att göra detta, bland annat:

 • Minimera koden
 • Cacha webbsidor
 • Begränsa omdirigeringar
 • Komprimera bilder

Ovanstående punkter gör oerhört mycket för att snabba upp din webbplats, vilket får till följd att du ökar trafiken och kommer ranka bättre.

Utforma din sida responsivt

Visste du att över 50 % av all internettrafik kommer från mobila enheter? Dessutom rankar Google webbsidor utifrån deras mobilformat, inte deras skrivbordsformat. Om din webbplats inte är anpassad för mobiler går du alltså miste om en hel del trafik – och troligtvis kommer den heller inte rankas.

För att se till att du hamnar högt upp i sökresultaten och bibehåller synligheten för användarna bör du använda dig av responsiv design på din hemsida. Responsiv design är ett format där layouten på sidorna ändras för att passa den enhet de visas på. Sidan kommer alltså upp med optimalt utseende oavsett om användaren befinner sig på datorn eller mobilen.

Genom att tillämpa responsiv design kan du alltså mobilanpassa din hemsida, vilket förbättrar platsen i rankningen och kan ge dig fler besökare.

Integrera länkar

Länkar är ett av de bästa verktygen för SEO. Det finns två typer av länkar som du kan ha nytta av:

 • Interna länkar: Du kan skapa interna länkar på en av dina sidor genom att länka från den till andra sidor på din webbplats.
 • Backlinks: Backlinks innebär att en extern webbsida länkar till ditt innehåll.

Interna länkar är användbara eftersom de hjälper dig att hålla kvar besökare längre på din webbplats – en användare kanske börjar på en sida och följer sedan en länk till en annan sida där de fortsätter läsa.

Backlinks gör att du hamnar högre upp i sökresultaten. När Google ser att välrenommerade webbplatser länkar till dig kommer också du anses välrenommerad och därmed få bättre placering i sökresultat.

För att få bakåtlänkar kan du försöka hitta dåliga eller utgångna länkar på välrenommerade webbsidor inom samma bransch som din. Rekommendera sedan dessa webbsidor att de istället ersätter de gamla länkarna med nya länkar till ditt innehåll.

Bonustips: Fler trick för att synas på Google

Förhoppningsvis kommer dessa tips hjälpa dig på vägen mot att synas på Google. Nedan följer några ytterligare knep för att öka din visibilitet hos sökmotorerna.

 • Länka din sida eller artikel från andra sidor på din webbplats eller blogg.
 • Döp gärna dina bilder till något som associerar till ditt sökord.
 • Använd alltid unikt innehåll på varje sida. Undvik att återanvända texter.
 • Se till att din sida går att besöka via mobilen.
 • Se till att din hemsida är alert.
 • Har du bytt hemsida – glöm inte att vidarebefordra gamla länkar till din nya hemsida.
 • Inkludera gärna sökordet du vill synas på Google för i själva sidadressen (URL).
 • Gör sidorna ambitiösa och gedigna – ditt arbete kommer att löna sig.

Använd dig av Google PPC (betala per klick)

Även om alla tips på den här listan hittills har handlat om SEO och hur du kan synas organiskt på Google, finns det ytterligare ett alternativ för att synas i sökresultaten: Betalda sökannonser.

I Google Ads kan du skapa annonskampanjer och rikta in dig på vissa sökord. När någon söker på ett sökord som du ger bud på kan du få din annons att hamna högst upp i sökresultaten där den lättare syns och uppmärksammas.

Du kan öka möjligheterna för dina annonser att visas genom att anpassa ditt budgivningssätt och få högre kvalitetspoäng (Googles bedömning av annonsernas övergripande kvalitet). Det som är bra med detta är att du enbart betalar för dina annonser när någon klickar på dem!

Buzzlemedia vet vad som krävs för att du ska synas på Google.

Nu när du vet vad som krävs för att du ska synas bättre på Google är det dags att omsätta detta i praktiken – och Buzzlemedia hjälper dig mer än gärna mer det!

Med våra SEO-tjänster erbjuder vi dig hjälp att optimera din marknadsföring med var och en av ovanstående punkter – plus många fler. Dessutom tilldelas du en särskild kontorepresentant som arbetar tillsammans med dig när det gäller samtliga aspekter av dina kampanjer.

Om du vill ha hjälp av oss för att komma igång är du välkommen att ringa oss på 040 – 12 49 19 eller kontakta oss online idag!