Skip to main content

Quick Office

Att öka medvetenheten och generera kvalificerade leads via Facebook och LinkedIn.

Bakgrund

Quick Office är en av pionjärerna inom kontorshotell och coworking i Sverige och under 2019 har de varit aktiva i 20 år. Inriktningen är att kunna tillhandahålla flexibla kontorslösningar, färdiga arbetsplatser till bra hyra och med fast Internetuppkoppling, konferensrum, reception, gemensam cafeteria etc.

Utmaningen

Quick Office saknade processerna för att etablera en stark social närvaro och förmågan att få intresserade företagsleads från sociala medier. Detta engagerade de Buzzlemedia med som tog ett helhetsgrepp om kommunikationen på Facebook och LinkedIn. Utmaningen låg i att identifiera en målgrupp som mest sannolikt skulle vara intresserade av Quick Office erbjudande och samtidigt uppmuntra användare att fylla i en hyresanmälan.

Tillvägagångssättet

För att marknadsföra och generera företagsleads till Quick Office var det viktigt att först identifiera vilka som redan var intresserade av deras erbjudande och sedan endast visa annonser för dem. För att göra detta skapade vi anpassade målgrupper i Facebook och LinkedIn och för att påskynda processen använde vi data från befintliga hyresgäster, tidigare gäster samt uppgifter från företag som visat intresse men inte blivit hyresgäster. Sedan använde vi databasen för att skapa lookalike-målgrupper (vi klonade målgruppen) som användes i en lookalike -kampanj med hög träffsäkerhet på Facebook, Instagram och LinkedIn. Sedan implementerade vi en retargeting strategi för att återengagera användare som visat intresse för erbjudandet men inte konverterat vid första kontaktpunkten. Målet var att exponera varumärket och erbjudandet minst 3 gånger under 3 veckor med hjälp av 9 olika typer av annonser inklusive bild / video och text.

Resultaten

Vi såg extraordinära resultat från kampanjerna ovan. Sammantaget överträffade kampanjerna kundens mål att öka medvetenheten, antalet kvalificerade leads och nya hyresgäster genom att positionera rätt erbjudande för rätt personer:

  • En konverteringsgrad på 26,25%
  • Ökade nya webbplatsanvändare med otroliga 96%
  • Konvertering stiger med så mycket som 288%
  • 20% ökad klickfrekvens från Google
  • 185 000 visningar från Facebook & LinkedIn
  • 61% ökning av återkommande besökare
  • 21% ökning i följare i sociala medier