Skip to main content
13 exempel på innehåll som din tillverkningsfirma kan använda för att generera leads

Många tillverkningsföretag har börjat diversifiera sin marknadsföring. Efter att enbart ha fokuserat på mässor, tryckta annonser och pressreleaser ökar de nu sin digitala marknadsföring för att generera fler leads till sina säljteam.

Detta innebär inte att tillverkningsföretagen måste förlita sig på kontaktsidor eller prisförfrågningsformulär för att generera efterfrågan. Nej, du kan använda webbsidesinnehåll och kreativt innehåll för att få dina kunder att bli intresserade av de produkter ditt företag har att erbjuda.

Oavsett om du tillverkar fästanordningar, pappersprodukter eller apparater kan du genom att skapa innehåll med syftet att generera leads för ditt tillverkningsföretag upprätthålla ett mer hållbart system för att fylla din säljtratt utan att du behöver förlita dig på kortsiktiga kampanjer och events som mässor. Ett sådant innehåll fortsätter alltså att generera leads långt efter att det skapats.

Fokusera på att tillhandahålla användbart, användarvänligt innehåll som ger svar på sådant som människor faktiskt frågar om när det gäller dina produkter. Praktiskt och aktuellt innehåll är ett kraftfullt verktyg för att skapa efterfrågan när du följer de steg som ingår i Köparens Resa. Läs mer om att kartlägga innehåll för köpresan här.

Om du nickar och håller med men saknar idéer för innehåll som genererar leads – då har vi en del förslag till dig. Här följer 13 typer av innehåll som ditt team kan skapa för att locka fler besökare till din hemsida och omvandla dessa besökare till kvalificerade leads för ditt tillverkningsföretag:

Förbättra den organiska trafiken till din webbplats och hitta leads till din säljtratt.

1. Blogga: Vi börjar med bloggande. En riktigt effektiv strategi för att generera leads är en blogg. Genom att blogga kan du på ett kraftfullt sätt locka fler besökare till din hemsida.
Använd din blogg för att uppmuntra till prenumeration på din blogg och ge relevant innehåll till dina webbplatsbesökare.

2. Branschrapporter: Branschanalys är viktigt när du presenterar ditt tillverkningsföretag som tankeledare. Dela med dig av branschens tidigare och nuvarande trender, aktuella händelser och framtidsutsikter för att ge din målgrupp specifik information. En sådan granskning och rapportering underlättar även för ditt sälj- och marknadsföringsteam, så att de kan hålla sig à jour med vad som är betydelsefullt för dina kunder.

3. Ordlistor och vanliga frågor: Att sammanställa en ordlista med nyckelord och ”Vanliga Frågor” om de produkter som ditt företag framställer, är en utmärkt övning för säljare, marknadsförare och kundtjänstavdelning. Genom att arbeta med det här kan dina team tillsammans förstå de problem dina kunder upplever och vilket innehåll som behöver skapas för att tackla dem. ”Vanliga Frågor” är också utmärkt som en organiskt strategi för din sida eftersom det är just sådana frågor som dina potentiella kunder söker efter på nätet. Använd dessa webbsidor för att marknadsföra kommande webbinarier, F & S-sessioner och erbjudanden om rådgivning.

4. Produkt pillar pages: Pillar pages är obevakade sidor med long-form content som täcker i stort sett alla aspekter av ett visst ämne. Pillar pages är effektiva när det gäller att använda sig av produktspecifika SEO-strategier och de ger på ett naturligt sätt möjligheter att länka till specifikationsblad, informationspaket och andra tillgångar hos de produkter ditt företag tillverkar. Du kan tillhandahålla innehållet på sidan som en nedladdningsbar PDF och på så sätt omvandla sidans besökare till leads och samla värdefull information om dem i marknadsförings- och försäljningssyfte.

5. Vertikalspecifikt innehåll: Genom att skapa e-böcker, checklistor, informerande grafik och göra presentationer kring vertikalspecifika ämnen stärker du dina SEO-strategier kring de produkter som ditt företag tillhandahåller och kan dela upp dina leads internt. När kunder träffar på innehåll som är närmare knutet till problem de försöker lösa, eller med produkter de söker efter, uppfattar de dig som den som besitter expertkunskaperna och förstår deras branschspecifika behov.

Konvertera leads vidare in i köpprocessen

6. Prisberäkningar: Prisberäkningar är ett utmärkt sätt för tillverkarens marknadsföringsteam att lägga till en användarvänlig funktion till framtida kunders köpprocess. Öppen information om priser gör det enklare för kunder att handla och visar hur de kan spara pengar genom att arbeta med ditt tillverkningsföretag.

7. Frågor om tillämpning: Har du några färdiga frågor som dina säljare eller ditt kundtjänstteam brukar ställa för att bedöma i vilken mån en produkt passar en kund? Att ta fram några av dessa frågor och dela dem på din hemsida är ett utmärkt sätt att samla information om dina leads och hjälpa till så att de själva kan bedöma tillämpligheten för den produkt du erbjuder. På så sätt skapar du ett mer genomtänkt kvalificeringssystem för dina leads så att du bara kan lämna över användbara leads till ditt säljteam.

8. Fallstudier: Det är viktigt att visa vilken inverkan du har på dina kunder, inte bara prata om det. Använd fallstudier för att berätta om dina kunders problem och mål, dina lösningar och de resultat du lyckades ta fram åt dem. Trovärdighet är betydelsefullt, särskilt för tillverkningsföretag. Backa upp dina kvalitetsstandarder, din kundservice och andra värdeförslag med hjälp av beskrivande fallstudier som innefattar omdömen från dina kunder. Detta hjälper dina besökare att skapa sig en uppfattning om hur det är att arbeta med ditt företag.

9. Säkerhetsföreskrifter: Är dina besökare bekymrade om säkerhet? Att tillhandahålla värdefull vägledning vad gäller säkerhet vid användning, transport och förpackning av dina produkter underlättar för dina potentiella och befintliga kunder. Ditt företag kanske redan har tagit fram sådan vägledning, i vilket fall du enkelt kan lägga ut den på hemsidan så att dina kunder kan ladda ner den. Att visa att du investerar i säkerhet är något av det mest betydelsefulla för att särskilja dig från dina konkurrenter.

10. Livechatt: Livechatt-funktioner som Drift’s Bots och HubSpot’s Live Chat underlättar för säljare och kundtjänstteam att kommunicera direkt med webbplatsbesökarna. De kan interageras med din befintliga CRM för att hitta nya kontakter och utskrifter av chatt-samtal. På så sätt kan du lättare kommunicera med besökare som du kanske för närvarande förbisett och samla nya leads på vägen.

11. Lookbooks och datablad: Lookbooks och datablad ger dina framtida och befintliga kunder en överblick med hjälp av bilder och tekniska specifikationer av de produkter du tillverkar. Visa upp bredden av ditt produktsortiment och tillämpningsområde samt lägg ut de mest väsentliga specifikationerna för att hjälpa dina framtida och befintliga kunder att hitta den produkt de söker. Detta är en utmärkt möjlighet för att samla leads för ditt tillverkningsföretag och ta reda på vilka produkter dina kontakter särskilt fastnar vid. På så sätt kan du förse dina säljare och kundtjänstmedarbetare med information så att de kan kommunicera bättre med besökarna.

12. Produktjämförelser: Får ditt säljteam ständigt frågan om vad det är för skillnad mellan dina produkter och de som görs av andra tillverkningsföretag? Tillhandahåll nedladdningsbara produktjämförelser som även dina säljare kan ha nytta av. Genom att erbjuda jämförelser sida-vid-sida kan ditt tillverkningsföretag visa upp värde och bygga upp förtroende med kunder. En bonus är att detta dessutom får dina besökare att dröja kvar längre på sidan, eftersom de inte behöver besöka dina konkurrenters sidor för att jämföra produkter.

13. Videomarknadsföring: Använd videos för att berätta om ditt företag, visa på det värde du tillför som tillverkningspartner och visa hur produkterna fungerar. En viktig del av effektiv videomarknadsföring som en del av ditt tillverkningsföretags sätt att generera leads, är att inkludera calls-to-action (CTA eller Uppmaningar att handla) i dina videos. Både i videons innehåll och som en interaktiv funktion i själva videon. Lägg till CTA för fler förfrågningar kring produktinformation, kontaktformulär och tidsschema för rådfrågning.

Sätt innehållet för din lead generation i arbete

För att generera leads måste du tänka på vad du vill att dina leads ska göra efter att de interagerat med ditt innehåll. Använd handlingsbaserade ord för att uppmuntra dina kontakter till att ta reda på mer om ditt företag och de produkter du tillverkar.
Eftersom du använder detta innehåll i syfte att samla kontaktuppgifter, använda dessa uppgifter till att följa upp dina nya kontakter, ta itu med frågor de kanske har efter att ha studerat ditt innehåll och led dem genom din säljtratt. Dessa innehållsdelar kan också bli ett utmärkt material för ditt säljteam att integreras i processen.

Använd dig av köpresan för att planera hur du ska ge näring åt dina leads. Vad är nästa innehåll som dina potentiella kunder vill ha? Hur kan du fortsätta utbilda och tillhandahålla värde för dessa kontakter?

Slutligen måste du inte vänta på att besökarna på egen hand ska hitta det du lagt ut åt dem. Marknadsför ditt innehåll i sociala medier, e-postkampanjer, relevanta bloggar, webbsidor och annonser.

Kom ihåg, det är viktigt att sätta användarerfarenheten i första hand när du anpassar den här listan för att generera leads till ditt tillverkningsföretag. I slutändan får du deras värdefulla kontaktinformation i utbyte mot ditt innehåll. Även om ditt primära mål är att generera fler leads är det innehållets relevans för dina besökare som kommer ge dig ökade inkomster.

13 exempel på innehåll som din tillverkningsfirma kan använda för att generera leads
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap