Skip to main content

Har du planer på att köra Facebook annonser, men vet inte var du ska börja? Vill du ha en primer i Ads Manager innan du kör din första kampanj?

I denna artikel lär du dig att navigera i Facebook Ads Manager och upptäcker grunderna med att skapa och analysera dina Facebook annonskampanjer.

Hur ställer jag in mitt Facebook Ads Manager konto?

För att börja annonsera på Facebook måste du först ställa in ditt Facebook Ads Manager-konto (din annonshanterare). För att komma igång; logga in på Facebook och välj ”Skapa annonser” i rullgardinsmenyn uppe till höger.

Annonshanteraren genererar ett konto för dig och guidar dig genom installationen av din första annonskampanj.

Alternativt kan du stänga ned skärmen genom att klicka på Stäng-knappen nederst till vänster. Nu kan du klicka på huvudmenyn uppe till vänster för att visa och navigera till de olika verktygen och alternativen i Annonshanteraren.

Vad är Facebook Ads Manager?

Facebook Ads Manager är ett annonshanteringsverktyg för att skapa, redigera och analysera annonser. Facebook kombinerar Ads Manager och Power Editor till en plattform för att göra det lättare att skapa och övervaka annonskampanjer på flera annonseringsplattformar som ägs av Facebook, inklusive Instagram annonser.

Hur använder jag Facebook Ads Manager?

Det finns två sätt att använda Facebook Ads Manager för att göra en ny kampanj: guidad vägledning och snabbskapa. Växla mellan de två genom att klicka på knappen ”Byt till guidad vägledning” eller ”Byt till snabbskapa.”

Funktioner i Facebook Ads Manager:

  • Välj vilka enheter som annonser ska visas på (stationär, mobil eller båda)
  • Välj var på sidan annonser visas / annonsplacering (nyhetsflöde, stories, messenger, höger kolumn)
  • Ladda upp kontaktlistor för anpassad inriktning
  • Hitta personer som liknar dina målgrupper
  • Använd A / B-tester för att se de mest effektiva annonserna och strategierna

Vad är snabbskapa?

Med snabbskapa kan du välja dina Facebook-annonsinställningar och namn för annonser, annonsuppsättningar och kampanjer i ett enda fönster.

Vad är guidad vägledning och hur använder du det?

Guidad vägledning fungerar som en steg-för-steg-guide för nybörjare som ska skapa helt nya Facebook-annonskampanjer. Följ dessa steg:

1. Välj marknadsföringsmål baserat på ditt företag / mål
Om du till exempel vill öka det totala antalet användare som ser din annons väljer du ”Räckvidd” under rubriken ”Medvetenhet”. Skriv in ”Kampanjnamn.” Var så specifik som nödvändigt, särskilt om du har flera kampanjer samtidigt.

2. Ställ in ditt annonskonto
I nästa fönster konfigurerar du ditt annonskonto genom att välja information, inklusive land, valuta och tidszon. Välj din valuta och tidszon noggrant eftersom du inte kommer att kunna ändra dessa inställningar igen om du inte skapar ett nytt annonskonto. Facebook registrerar data för fakturerings- och rapporteringsändamål baserat på din valuta- och tidszoninfo. Klicka på ”Visa avancerade alternativ” för att namnge ditt annonskonto.

3. Klicka på alternativet för att skapa en annonsuppsättning eller flera annonsuppsättningar
Välj mellan flikarna ”Skapa ny annonsuppsättning” eller ”Skapa flera annonsuppsättningar.” ”Annonsuppsättningar” låter dig välja olika uppsättningar som kan skilja sig mellan målgrupp, platser och mer.

4. Välj Facebook-sida för annonsuppsättningen från rullgardinsmenyn
Om du inte ser den sida du vill skapa en annons för, klicka på ”+” -knappen för att skapa en ny sida.

5. Bestäm information för din målgrupp, inklusive platser och demografi
Skapa en anpassad målgrupp för förbättrad inriktning genom att skapa listor över besökare, leads eller kunder. Lägg till annan målgruppsinformation såsom plats, åldersintervall, kön och språk. Inkludera detaljerad inriktning för att matcha målgruppen med önskad demografi, intresse eller beteende. Bredvid ”Kopplingar”, välj kopplingstyp för att nå de som har genomfört en specifik åtgärd, som att gilla din sida och uppfyller dina inriktningskriterier.

6. Välj placeringar i din annons
Annonsplaceringar inkluderar Facebook, Instagram, Audience Network och Messenger. Välj att utesluta vissa placeringar med alternativet ”Redigera placeringar” eller välj ”Automatiska placeringar” för att automatiskt optimera annonsvisningar.

7. Välj optimerings- och leveransalternativ
Dessa inkluderar om du optimerar ”räckvidd” eller ”visningar”, hur ofta din annons visas, budstrategi och mer.

8. Ställ in din budget och datum för då annonserna ska börja visas
Välj hur du vill fördela din annonsbudget på dina annonsuppsättningar, din totala budget och startschemat för uppsättningar.

Vad är snabbskapa?

Med snabbskapa kan du välja dina Facebook-annonsinställningar och namn för annonser, annonsuppsättningar och kampanjer i ett enda fönster.

Fördelar med Facebook Ads Manager

Fördelarna med Facebook Ads Manager:

  • Redigera annonser eller kampanjer  (uppmaning, bud, budgetar, målgrupper osv.)
  • Hantera kampanjer över Facebook, Instagram och Audience Network
  • Inkludera variationer i målgrupper, platser och mer
  • Använd det inbyggda analysverktyget som kallas Annonsrapportering
  • Ställ in dina kampanjer och annonsuppsättningar efter din budget
Facebook Ads Manager
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap