Skip to main content

Att generera fler leads kan vara lite knepigt.

Oavsett om användarna har råkat snubbla in på din webbplats eller om de har upptäckt dig genom en annonskampanj som väckt deras intresse, är det nödvändigt att ha rätt kontaktpunkter vid rätt tidpunkt. Utan det kommer det bli svårt att övertyga dem om att lämna sin e-postadress så att du kan kontakta dem.

Facebooks leadegenererings-kampanjer är ett utmärkt verktyg för att påskynda processen och öka antalet nya leads. I det här inlägget ska vi gå genom hur du skapar en effektiv kampanj för att generera leads, från början till slut så att du snabbt kan komma igång.

Varför Facebook?

När det gäller leadsgenerering är Facebooks leadannonser ett fantastiskt sätt att skapa en framgångsrik kampanj. Annonsformatet visar användare ett leadformulär på plattformen när de klickar på annonsen, vilket Facebook automatiskt kommer att fylla i med så mycket användarinformation som möjligt (vilket vanligtvis är deras namn och e-post).

Dessa annonser var ursprungligen utformade för att vara mobilvänliga, även om de sedan dess har rullats ut till datorer också. Eftersom leadformulären visas på Facebook behöver användare aldrig lämna webbplatsen eller appen, vilket betyder mindre laddningstid.

Facebook leadannonser

Hur du generear leads på Facebook

Att skapa en framgångsrik och högt konverterande leadsgenereringsannons som kan locka varma och kvalificerade leads är en ganska rak framåtprocess.

Om det saknas några steg kan kampanjerna snabbt gå i sidled och misslyckas med att antingen generera den typ av leads du vill ha, eller inte lyckas generera några alls.

Allt du behöver göra är att följa dessa tre steg.

Börja med en varm målgrupp

Om du ser en annons för något som ser intressant ut, klickar och omedelbart ser ett leadformulär, skulle du fylla i det? Förmodligen inte. Inte om du aldrig hört talas om företaget som annonserar.

Användare är rättvist snåla med sin personliga information, särskilt sina e-postadress och telefonnummer. För att konvertera måste de vara tillräckligt intresserade av erbjudandet innan de ser annonsen. Annonsen används bäst för att hjälpa dem dem att ta steget.

Leadannonser kommer vanligtvis att vara mest framgångsrik när de används som uppföljare till en tidigare kampanj för varumärkesmedvetenhet. Två bra inriktningsalternativ för dessa annonser är:

  • Retargeting baserat på användare som tittat på minst hälften av en videoannons från ditt företag.
  • Retargeting baserat på webbplatsaktivitet som indikerar intresse, som att besöka en ”Om oss” eller ”Tjänster” -sida och utesluta de som landat på en bekräftelsessida / tacksida efter ha fyllt i ett formulär.

Du kan köra tester mot kalla målgrupper, men du kommer troligtvis att få fler svar och mer kvalificerade svar från användare som redan är lite bekanta med ditt varumärke.

Skapa ett enkelt Leadformulär

Det säger sig självt att ju lättare det är att fylla i ett Facebook leadformulär, desto mer sannolikt kommer användaren att göra det.

Begär bara tillräckligt med information för att kunna kvalificera och komma i kontakt, men inte så mycket att du tappar den.

För många B2B-företag kan detta vara namn, e-post, telefon och storlek eller bransch. Var försiktig med frågar som budget (även fast det är viktigt), eftersom många inte gillar att svara på känslig information genom leadformulär.

För B2C kan detta vara namn, e-post och / eller telefon, och kanske en kvalificerad fråga som ”vilken tjänst som bäst tjänar dina behov?”.

Förutom de frågor du ber användarna att svara på, bör det också finnas en introduktion. Detta ska förklara exakt vad användare registrerar sig för eller vad de får när de fyller i formuläret. Det kan hjälpa till med att hantera eventuella invändningar och få dem att känna sig mer bekväma.

För att testa effektiviteten i leadformulären och se hur mycket information du kan få utan att skrämma iväg användare, kan du alltid köra ett A/B-test med två olika formulär och se vad dina användare är mest mottagliga för.

Facebook leadsgenerering

Ha ett fantastiskt erbjudande

Detta är det sista steget till en bra leadgenererings-kampanj på Facebook. Trots allt kommer alla användare att ställa samma fråga: ”What’s in it for me?”

Ha ett bra erbjudande som tilltalar målgruppen och använd det. Om det inte finns ett erbjudande, skapa det. Ett erbjudande kan avsevärt öka leadregistreringar (vid några tester som vi kört tidigare har det ökat konverteringsgraden med allt från 12-21%), och det ger användarna en anledning att registrera sig nu, inte ”senare”.

Vad erbjudandet ska vara är olika för de flesta företagen och tjänsterna. Vi har sett mäklare som erbjuder en kostnadsfri värdering men också en ebok med renoveringstips i form av en nedladdningsbar guide.

Vissa butiker kan klara sig med gratisprover, guider för hur du använder produkten (som ”10 smink tips du behöver veta) eller rabatter.

B2B-företag erbjuder white papers, e-böcker, checklistor och webbseminarier.

Tänk på vad målgruppen skulle tycka är mest värdefullt och börja därifrån.

Slutsats

Facebooks Leadannonser gör det möjligt att vara proaktiv, nå potentiella kunder och ge användare möjligheten att konvertera på ett riskfritt. Detta är ett fantastiskt sätt för att skala kundbasen snabbt och du kan till och med kategorisera de inkommande leadsen efter vilken målgrupp de kom från, vilket ger dig en uppfattning om de är kalla, varma eller super heta. Läs mer om facebook annonsering här!

Om du behöver lite hjälp med Facebooks leadannonser för att snabbt skala företaget specialiserar vi oss i PPC-annonskampanjer! Kontakta oss för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa till med Facebook annonsering.

Ladda ned våra 30 beprövade tips, tricks & idéer för att börja generera leads idag!

Kolla in dessa beprövade – men ofta förbisatta strategier för leadsgenerering. Få din kopia idag och kom igång direkt!

LADDA NED E-BOKEN NU
Facebook leadannonser
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap