Skip to main content

Google Shopping har blivit en mycket viktig del av e-handelsmarknadsföring. Genom att visa annonser högst upp i Googles är ni tidigt med i kundens köpresa och kan driva konverteringar.

Med åren så har fler e-handlare valt att annonsera där och därför har blivit svårare att få resultat, så det är viktigt att arbeta aktivt och strategiskt med kanalen för att ligga steget före konkurrenterna och framför målgruppen.

I det här inlägget går vi genom våra bästa tips för Google Shopping.

1. Vad är Google Shopping?

Google Shopping är produktannonser (PLA) som visas i Googles sök- och shoppingresultat.

Google Shopping

Dessa produktbaserade annonser är viktiga för e-handlare eftersom de:

1. Visar produkter högst upp i Googles, även före organiska resultat för vissa sökord.

2. Visar bilder av produkten.

3. Kan inkludera ytterligare information som ökar engagemang, till exempel priser, recensioner och specialerbjudanden.

4. Kan stödja medvetenhetsinitiativ för övre tratt (upper funnel) samt driva konverteringar i nedre tratt (lower funnel).

Medan Google Shopping har blivit för e-handlare så har det som nämnts ovan också blivit alltmer konkurrensutsatt med åren.

Den genomsnittliga kostnaden per klick (CPC) fortsätter att öka år efter år, det blir både svårare och dyrare att förvärva nya kunder därifrån och det gör så att många undrar hur de ska använda kanalen på bästa sätt.

Den goda nyheten är att med rätt strategier kan resultatet förbättras.

För att förbättra resultatet på Google Shopping ska vi titta på tre viktiga områden:

 1. Produktflödet
 2. Budgivningsstrategi
 3. Kampanjstruktur

2. Optimera ditt Google Shopping-flöde

Det är genom produktflödet som en e-handel kommunicerar med Google.

Google Shopping matchar flödet med sökfrågor från kunder. Ju bättre optimerat flödet är desto mer sannolikt kommer produkterna att visas för relevanta frågor.

Nio av tio gånger kan kvaliteten på produktflödet ha störst påverkan på Shopping-kampanjer.

Du kan optimera produktflödet för genom att:

1. Organisera ditt flödesinnehåll enligt Googles specifikationer

2. Optimera produkttitlar så att de är sökmotorvänliga

3. Använd sökord i titlar och beskrivningar

4. Se till att bilder är av hög kvalitet

3. Segmentara dina Google shopping-kampanjer med negativa sökord och prioriterade inställningar

Det som de flesta e-handlarna vill göra är att maximera sin produktexponering för toppkonverterande sökord samtidigt som exponeringen för olönsamma sökfrågor minskas.

På Buzzlemedia använder vi vår Perfect Prospect™ -strategi för att säkerställa att produkter förblir konkurrenskraftiga.

Perfect prospect-kampanjer™ använder prioriterade inställningar och negativa sökord för att isolera och driva aggressiva bud och budget för sökningar med högt värde. Att dela upp kampanjer och använda produktgrupperingar, tex efter prio enligt: Hög, medel och låg, ger större kontroll över listor, bud och prioriteringar.

Även om vi inte kan inrikta oss på sökord direkt så kan vi använda negativa sökordslistor i en annan kampanj och sedan använda prioritetsinställningarna så att sökningar trattar in i rätt.
Kampanjsegmentering ger annonsörer som använder Google Shopping-annonser mer kontroll över vilka sökfrågor deras produkter dyker upp för. Det ger dem också möjlighet att isolera och avsätta en budget för sökfrågor som historiskt konverterar bra.

4. Använd smarta och regelstyrda budstrategier

Automatisk budgivning

Automatisk budgivning kan vara användbart när du hanterar många kampanjer samtidigt, det gör att Googles-AI kan testa och lära av tidigare resultat för att sätta optimala bud baserat på dina marknadsföringsmål.

Med automatisk budgivning kan du fokusera på långsiktiga mål och låta Googles algoritmer tar hand om bud baserade på data som samlats in över tid och svarar i realtid på förändringar i trender och dina slutliga mål.

 • Maximize click
  Använder automatiska bud för att få så många klick som möjligt inom ett högsta belopp som du väljer.
  Ökar antalet klick produkter med låg trafik får samtidigt som du håller dig inom en viss budget.
 • Enhanced CPC
  Justerar automatiskt ditt manuella bud, upp eller ner baserat på sannolikheten för att det producerar en konvertering.
  Ökar konverteringarna och behåller kontroll över bud.
 • Target ROAS
  Ställer automatiskt in bud för att maximera konverteringsvärdet och samtidigt uppnå en bestämd avkastning på annonskostnaderna.
  Får flest konverteringar eller högst konverteringsvärde och uppfyller en avkastning på annonsutgifter (ROAS).

5. Optimera din Google shopping målgruppsinriktning

Remarketing

Remarketing är en extremt värdefull strategi som gör det möjligt för återförsäljare att nå personer som redan har besökt webbplatsen, det är en målgrupp som redan är intresserad av företagets produkter eller tjänster.

Du kan också använda Similar Audiences för att locka nya besökare genom att hitta personer som har liknande sökbeteenden som dem i remarketinglistan.

Fördelarna med Similar audiences

Genom att lägga till ”similar audiences” i din kampanj- eller annonsgruppsinriktning kan du visa annonser för personer vars sökbeteende liknar de som besökt webbplatsen, ofta är de mer benägna att vara potentiella kunder.

Förenklad målgruppsinriktning – Similar Audience tar gissningen ur spelet när det gäller att upptäcka nya målgrupper genom att automatiskt hitta potentiella kunder som liknar dem i dina befintliga remarketinglistor.

Få nya potentiella kunder – Med Similar Audiences kan du öka räckvidden för befintliga remarketingkampanjer och hitta nya mer kvalificerade användare som har en ökad sannolikhet att utföra viktiga åtgärder.

Customer Match

Customer Match gör det möjligt för annonsörer att ladda upp sina e-postadresslistor med kunder till Google.

Med dessa e-postlistor kan e-handlare bygga kampanjer / annonser specifikt utformade för att använda riktad annonsering för att nå sin målgrupp.

Fördelarna med customer match

 • Up-selling och cross-selling baserat på tidigare köp och köpvanor
 • Promota återkommande köp från tidigare kunder
 • Ökad varumärkeslojalitet
 • Remarketingstrategier i allmänhet

Customer Match är utmärkt när det gäller att låta annonsörer finslipa målgruppen med mest potential.

6. Bli konkurrenskraftig med auktionsinsikter

Med fler annonsörer som annonserar på Google Shopping än någonsin tidigare är det viktigt att veta exakt när intryck börjar sjunka.

Våra experter använder Google Auction Insights för att jämföra resultat med andra annonsörer som deltar i samma auktioner som dem. Auktionsinsiktsrapporten är tillgänglig för både sök- och shoppingkampanjer.

Den här informationen hjälper e-handlare att fatta strategiska beslut om bud- och budgetval genom att visa var de lyckas.

 

Vill du läsa mer om hur du kan tweaka din Google shopping? Klicka här för att läsa om våra 4 enkla Google Shopping tweaks. 

Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap