Skip to main content
Inbound leads till kunder

Marknadsförare har förändrat hur de hanterar sin marknadsföring genom att använda tankeledarskap som white papers, undersökningar och videor för att driva intresse för sin bransch eller lösning. Men för många företag innebär leads från dessa inkommande metoder inte nödvändigtvis en ökning av potentiella försäljningsmöjligheter. Här är några tips som hjälper dig att konvertera inbound-leads till kunder.

Om du vill prata direkt med en specialist kan du ringa oss på 040-124919, eller kontakta oss online för mer information.

Ett lead förvandlas inte till en kvalificerad kund över natten

När någon svarar på ett erbjudande om ett white paper eller e-bok betyder det inte att de har budgeten, eller behovet av din produkt eller tjänst i exakt det ögonblicket. Det är därför trestegs drip-kampanjer inte fungerar, eftersom de inte engagerar prospekts om de inte redan är redo att köpa just nu. I stället måste marknadsförare skapa längre kampanjer som ingjuter tankeledarskap med tillfälliga erbjudanden om demos, faktablad eller produktinformation. När informationen skapar engagemang får det dem att klicka igenom till en landningssida eller ladda ner mer innehåll. Se till att följa upp med ett mejl eller telefonsamtal för att avgöra om det är rätt tid för en demo eller konsultation.

Se till att framtida erbjudanden är mycket relevanta

Nu när en potentiell kund har valt att vara en del i ditt nurturing-program, se till att de vill fortsätta ta emot dina e-postmeddelanden och inte avregistrera sig. Här är lite statistik från MarketingSherpa:

  • 82 % säger att innehåll som är inriktat på deras specifika bransch är mer värdefullt
  • 67% säger att innehåll som är inriktat på deras jobbfunktion är mer värdefullt
  • 49% säger att innehåll som är inriktat på deras företagsstorlek är mer värdefullt
  • 29% föredrar innehåll som är inriktat på deras geografi

Leta alltid efter tecken på att dina erbjudanden inte fungerar genom att granska e-postrapporterna från ditt marketing automation-system.  Jämför opt-outs, klick och öppningsgrader i de olika stegen av ditt nurturing-program för att säkerställa att allt fungerar bra och vad i din process som behöver förbättras.

Skapa erbjudanden för varje steg i köpresan

När någon visar intresse, erbjud dem specifikt innehåll som branschöversikter, rapporter, köpguider etc. Detta kommer att bidra till att driva efterfrågan för hela branschen och skapa bättre utbildade köpare som är mer benägna att göra inköp baserat på värde istället för enbart pris. Börja med att kartlägga var i köpresan det befintliga innehållet passar in, därifrån får du en bättre överblick för vad som behöver skapas för att finnas där med kunden hela vägen tills de är redo att ta ett beslut.

Ha lösningsorienterat och företagsfokuserat innehåll tillgängligt

Bara för att någon har valt att ladda ner innehåll och är i ditt nurturing-program gör det dem inte automatiskt kvalificerade. Det betyder inte heller att de vet vilken produkt eller tjänst ditt företag tillhandahåller. Många är ute tidigt och undersöker, samlar på sig information och utbildar sig inom ett särskilt ämne som ditt företag är experter inom. Det är därför inte helt ovanligt att de under den här fasen laddar ner innehåll på flera webbplatser, ofta sparar de sina fynd men tar sig inte tiden att läsa innehållet. Kanske ämnet är för komplicerat för var de befinner sig eller så har de kanske inte tid att läsa det just då och senare glömmer bort det. När en potentiell kund börjar engagera sig i branschspecifikt innehåll, se till att följa upp med nyttigt och utbildande innehåll, erbjudanden som produktdemon, faktablad eller fallstudier. Håll uppföljningen relevant för ämnet de visade intresse för.

Skapa ett lead-återvinningsprogram

Även om marknadsföringen kan ha hittat rätt person så betyder det inte att prospektet har rätt budget eller resurser att köpa just nu.

Om en säljare efter att ha kontaktat ett lead fastställer att personen inte är redo att göra affärer, bör det finnas en process för att säljaren att följa där ett lead kan skickas tillbaka till marknad genom att lägga till leadet i ett återvinningsprogram.

När leads återvinns kan de antingen sättas tillbaka i den grundläggande nurturing-kampanjen eller, ännu bättre, de kan läggas till i en specialiserad version av kampanjen som är optimerad för den specifika informationen som säljaren samlade in under sina interaktioner (t.ex. intressen och timing etc).

Genom att följa dessa tips kommer du att göra mycket mer av företagets mest värdefulla tillgång, dess databas.

Jag vill även passa på att tipsa om vår helt nya guide – Marknadschefens guide till inbound marketing – vad, hur och varför? Här lär du dig i stort sett allt du behöver veta om inbound- och Content marketing som metod, varför det fungerar och hur du ska tänka när du skapar innehåll till ditt företag. Och såklart, en mängd konkreta tips och tricks för hur du gör bättre innehåll i praktiken. Ladda ner den här!

New call-to-action
Inbound leads till kunder
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap