Skip to main content
inbound marketing tid

De gamla marknadsföringsteknikerna fungerar inte lika bra längre, ad-blockers och mentala filter gör att de till stor del ignoreras av målgruppen. Konsumenterna vill  vara med i köpprocessen och gör sin egen research på nätet.

Under de senaste åren har det pratats mycket om inbound marketing och dess förmåga att orientera marknads- och försäljningsteam, öka intäkterna och stärka varumärkesmedvetenheten. Därför ser vi att Inbound marketing har blivit en vanligt förekommande lösning i många svenska företag.

Det väcker frågan, fungerar inbound marketing?

De flesta skulle nog svara ja, det fungerar absolut. Men en bättre fråga är, hur mycket tid och engagemang du är villig att lägga ner för att få den att fungera?

Du måste planera för inbound marketing

Vilka resultat företag får från inbound marketing är direkt kopplat till hur mycket tid och engagemang de är villiga att investera på satsningen. Tyvärr verkar många marknadsförare och företagare vara under intrycket av att en inbound-strategi omedelbart kommer att lösa deras marknadsföringsproblem.

Många tror att resultat kommer direkt. De förväntar sig fler leads, högre försäljning och varumärkespreferens nästan omedelbart.

Men som med alla bra saker så tar även inbound marketing tid för att verkligen fungera. Dessutom måste det finnas en genomtänkt plan med aktiviteter, mål och nyckeltal.

Sanningen är att en dokumenterad och tydlig plan hjälper till med att undvika vanliga misstag samtidigt som det driver arbetet snabbare framåt.

Inbound marketing tar tid

Du kanske redan visste att inbound marketing inte var en snabb lösning. Du förstod direkt att du måste ha tålamod för att se de resultat du vill ha.

Men hur tålmodig behöver du vara? Hur vet du när du bara behöver vänta lite längre jämfört med när din strategi inte fungerar och behöver justeras?

Om du är en eller två månader in i din inbound-strategi så kanske du börjar bli orolig över resultatet. Var är ledtrådarna som alla pratade om? Var är resultatet som jag läst om? Varför ser jag inte högre webbplatstrafik?

Dessa tecken skulle kunna betyda att du måste justera din strategi, men kom ihåg att inbound marketing är en långsam och långsiktig satsning. Du kan inte producera kvalitativt innehåll på en månad eller två och sedan tro att arbetet är klart. Det tar tid för andra att upptäcka innehållet. Det är ett långt spel med en snöbollseffekt.

När ska du förvänta dig resultat?

Om du inte har sett några förändringar under den andra månaden, oroa dig inte. Det är inte förrän i den sjätte månaden efter implementeringen som resultaten visar sig.

Precis, det kan ta inbound marketing cirka ett halvår att börja visa resultat. Du kan se varför det är otroligt viktigt att ha tålamod. Det du gör under den andra månaden kanske fungerar, men du kommer inte att se utdelningen på ett tag.

Tro på att det du gör fungerar, så kommer resultaten att följa.

Det var allt den här gången!

inbound marketing tid
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap