Skip to main content
investera i google ads

Att planera en marknadsföringsbudget kan vara en svår uppgift och att fördela den mellan olika plattformar och kampanjer kan vara ännu svårare.

Om du investerar mer i en plattform betyder det att du sannolikt tar från en annan. Att fördela budgeten är i många fall avgörande för hur bra marknadsföringen blir totalt sett.

Om du vill ha ökad framgång med marknadsföringen rekommenderar vi att du överväger att investera mer i Google Ads i år.

Google Ads är en enastående plattform som erbjuder ett oerhört högt värde. Det är en beprövad plattform för den som vill få ökade konverteringar och nå kunder som kanske aldrig hört talas om företaget tidigare. Om du vill skala företaget snabbt är Google Ads kanske den bästa plattformen som finns.

Att investera mer i Google är ett stort beslut som kräver noggrant övervägande. I det här inlägget kommer vi att diskutera fem skäl till att investera mer i Google Ads, så att du kan bestämma om det är rätt väg att gå för dig.

1. Högre intention bland användarna

En av de absolut bästa tillgångarna i Google Ads är möjligheten att använda sökannonser för att driva användare med hög intention.

Om någon till exempel söker efter ”svarta halksäkra kängor”, vet de exakt vad de letar efter och försöker bara hitta rätt skor att köpa. Att synas högst upp i sökresultatet för liknande sökningar leder ofta till en försäljning. Finns du inte där kommer de troligen att hitta en annan produkt, även om skorna du säljer skulle varit bättre. Ingen kan köpa något online om de inte vet att produkten finns. Google Ads är ett sätt att hamna på deras radar när de är nära ett köp.

Även om kunder inte köper direkt efter att ha klickat på annonsen och sett produktsidan kan du senare använda retargeting-kampanjer via Googles Display-nätverk (eller Facebook) för att följa upp potentiella kunder senare. Du kan driva användare genom den digitala försäljningstratten och vårda relationen tills de är redo för konvertering.

Om du vill öka kundbasen och öka försäljningen snabbt är det svårt att toppa Google Ads.

svarta-halksäkra-kängor

2. Små annonsutgifter kan göra stor skillnad

Google Ads skalas upp exceptionellt bra. Till skillnad från vissa plattformar (inklusive TikTok Ads eller vissa influencer-kampanjer) finns det inga minimiannonsutgifter. Om du bara kan lägga 1000 kronor per månad på Google Ads, så är det vad du kan investera och i många fall kan det räcka för att få några konverteringar.

När du ökar din budget kan även relativt små ökningar göra stor skillnad. Om det genomsnittliga klicket kostar dig 25 kr och du kan investera 500 kr mer i dina kampanjer, har du möjligheten att få runt 20 klick till. Alla klick kommer inte att konvertera, men det är ett numbers-game och ju fler klick du får, desto bättre.

Även om du bara har råd att investera lite mer i dina Google Ads-kampanjer i år är det något vi rekommenderar att du överväger. Lite kan gå långt, så om det finns utrymme att trimma andra delar i din marknadsföringsbudget är det något att titta på.

3. Du lägger högre bud på värdefulla sökord

När du har en liten budget är du oavsett plattform lite begränsad i vilka kampanjer du kan köra. Här gör Google Ads jobbet lite enklare för dig.

Vissa sökord kan kosta betydligt mer än andra. Det beror ofta på att de är mycket värdefulla, antingen för att de genererar köp och leads eller är mer benägna att locka kunder med högt värde. Men det förändrar inte det faktum att de kostar mer per åtgärd.

För företag med extremt begränsade annonsutgifter kan de prioritera sökord som kostar lite mindre men som ger dem möjligheter till fler klick eller att rankas högre för lite mindre konkurrenskraftiga sökord.

Tänk dock på att även om din budget blir större så vill du aldrig buda mer än du har råd med på ett enda sökord.

4. Du kan se omedelbara utdelningar

Vill du ha resultat snabbt? Google Ads är en av plattformarna som kan ge omedelbar avkastning, därför är det ett utmärkt ställe att investera mer av din budget i.

Förra året skapade jag en annonskampanj för våra tjänster (inbound marketing), kampanjen var bara ett test som sedan skulle användas i ett blogginlägg. Jag bestämde att budgeten skulle vara 200 kr för hela kampanjen. Nästa dag hade någon kontaktat oss efter att ha sett annonsen och ville veta mer om priser.

Även om det inte alltid är så snabbt som i detta exempel, är Google Ads en av de snabbaste plattformarna. Detta kan vara en stor fördel eftersom ju snabbare dina kampanjer fungerar, desto snabbare får du utdelningen. Vinsten kan sedan användas för att återinvestera i ditt företag och en del av den kan till och med återinvesteras i dina annonskampanjer. Kassaflöde är viktigt för de flesta företagen, så ”kassaflödesvänliga marknadsföringsplattformar” är ett utmärkt val.

5. Du kan köra fler tester

Behöver du fler skäl till att investera mer i Google Ads i år?

Det enkla faktumet är att du kan köra fler tester och skapa mer välfinansierade kampanjer, vilket är en enorm tillgång.

Split tester (även kallade A / B-tester) behövs för att du ska kunna utmärka dig på alla PPC-plattformar och Google Ads är inget undantag. Du kan testa en enda faktor i valfri kampanj vilket kan vara dina annonser, sökord, budget, tillägg och mer. Om du har mer utrymme i din budget kan du köra fler tester för att få snabbare och mer exakt insyn i vilka kampanjer som resonerar bäst med din målgrupp och får konverteringar.

Slutsats

Google Ads är en bra plattform som företag i alla former och storlekar kan dra nytta av. Vissa avskräcks i början av de till synes höga kostnaderna jämfört med organiska kampanjer. Men ibland, för att skala snabbt, behöver du verkligen investera i pay-to-play-spelet.

Om du kämpar med att se resultat är det troligtvis ett bra val att inte bara titta på Google Ads, utan även en kvalificerad byrå som hjälper dig att skapa och hantera dina annonskampanjer. Leta efter en datadriven byrå som använder detaljerad analys för att hjälpa dig att köra och optimera dina annonskampanjer.

Om du letar efter en byrå kan du se mer om vad vi kan göra för dig här!

investera i google ads
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap