Skip to main content
Konvertera besökare till kunder

Varför bloggar du? De flesta organisationer publicerar blogginnehåll för att utbilda potentiella kunder, locka nya besökare genom SEO eller visa företagets expertis. I slutändan är bloggning ett sätt att öka försäljningen.

Traditionellt har bloggning betraktats som en aktivitet i den övre tratten, inläggen väcker intresse och belyser de första stegen köpresan. Vi tänker inte ofta på att blogga som något med en direkt länk till intäkter – och det är ett misstag.

Enligt ny studie från HubSpot gjorde 56% av konsumenterna ett köp efter att ha läst ett företags blogginlägg. Medan topp-till-mitten trattinnehåll är mer lämpligt för en blogg, kan bra blogginnehåll också konvertera besökare till kunder. Låt oss undersöka exakt hur du kan skriva inlägg som leder till köp.

4 sätt en blogg kan konvertera besökare till kunder

  1. Välj relevanta ämnen
  2. Var strategisk med CTA-placering
  3. Låt inte SEO bli en eftertanke
  4. Överväg flera resultat

Välj relevanta  ämnen

Helst kommer varje blogginlägg du publicerar att adressera en känd målgrupps smärtpunkter eller vanliga frågor. Men i verkligheten fyller företag ofta sina innehållskalendrar baserat på SEO, ämnen som konkurrenter täcker och direktiv från ledningen. Och även om alla dessa är viktiga missar de en viktig möjlighet: potentiella köpare vill att du ska lösa deras problem. Och de söker detaljerade, enkla, handlingsbara råd.

1. Fråga dina kunder

Oavsett om det är genom en-mot-en-konversation eller en undersökning, fråga dina befintliga kunder vilken typ av innehåll som inte bara lockade in dem från början utan också fick dem att komma tillbaka till dig innan de slutförde sitt köp.

2. Fråga ditt säljteam

Säljare interagerar direkt med prospekt varje dag och om du inte har utnyttjat denna källa till värdefull information går du miste om viktiga insikter. Säljteamet kan berätta exakt vilka frågorna som prospekts ställer när de närmar sig slutet av köpresan, även vad som brukar förhindra en affär – båda är utmärkta blogginlägg.

3. Analysera data

Ett av de bästa sätten att avgöra vilka ämnen din målgrupp tycker är mest relevanta är att titta på de befintliga inläggen med flest visningar, lägst avvisningsfrekvens och högsta konverteringsfrekvensen. Om de blir gamla, prioritera att fräscha upp dem. Annars letar du efter nya vinklar eller relaterade ämnen att täcka.

Var strategisk med CTA-placeringen

Vi brukar tänka på ett blogginlägg som en startpunkt i marknadsföringstratten, men som vi har berört kan det också vara det sista stoppet före en försäljning. Som marknadsförare är vi ibland så fokuserade på den perfekta köpresan att vi glömmer att människor läser blogginlägg i varje steg. När någon kommer till ett blogginlägg kan de vara redo att köpa. Och det bästa du kan göra är att göra det enkelt att komma från ett blogginlägg till en säljare. En välskriven, enkel, strategiskt placerad call-to-action (CTA) kan bidra till att uppnå detta mål.

Men vad är det bästa stället för en CTA?

Tyvärr finns det inget enkelt svar eftersom det varierar beroende på alla typer av faktorer. Det är därför det är viktigt att du sätter dina CTA på prov. Förutom placering kan du prova att experimentera med olika stilar, färger och text.

Låt inte SEO bli en eftertanke

Vi har en teori om att de flesta i content-världen faller i två läger: de som lever och dör för sökmotoroptimeringsregler (SEO) och de som är så fokuserade på kvalitet att de ignorerar SEO helt och hållet. Och sedan finns det en mindre tredje grupp marknadsförare som faller i mitten – där du ska sikta.

Överväg flera resultat

Många kommer till en blogg tidigt på sin resa, andra kommer att vara långt gångna i övervägandestadiet, och vissa kommer att vara redo för en affär. Ett blogginlägg bör tillgodose alla tre grupper utan att urvattna meddelandet. Det är en känslig balans, men det är möjligt. Så här gör du:

1. Identifiera det mest logiska nästa steget för varje fas

Använd data och din egen erfarenhet för att bestämma nästa steg för var och en av de tre grupper som nämns ovan. Om någon till exempel är i början av sin resa, vill de förmodligen fortsätta att konsumera användbart, pedagogiskt innehåll. Var noga med att inkludera länkar till annat topptrattinnehåll för att hålla kvar dem på webbplatsen och rikta dem längs vägen. Om någon är mitt av tratten letar de förmodligen efter information som särskiljer er från konkurrenter som till exempel jämförelseinnehåll. Och om någon är redo att köpa, se till att det finns ett tydligt, direkt, enkelt sätt för dem att boka en demo, registrera sig för en provperiod eller kontakta en säljare. Naturligtvis vill du inte röra om ditt innehåll med konkurrerande CTA eller ge människor för många alternativ – och det är där användarupplevelsen  spelar in.

2. Skriv för människor, inte segment

Du har arbetat mycket med att identifiera din målgrupp och varje segment. Men när du skriver innehåll, föreställ dig att du sitter ner med en enda person, inte står på scenen med en megafon som ropar till dem alla.

Få ut det mesta av din blogg

Oavsett om det är den lysande fyren som först lockar potentiella köpare eller den slutliga knuffen mot en försäljning, är din blogg ett av de bästa verktygen i din marknadsföringskit. Med hjälp av dessa tips kan du se till att du får ut det mesta av blogginnehållet du producerar och kan konvertera besökare till kunder.

Konvertera besökare till kunder
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap