Skip to main content

De flesta marknadsförare känner väl till Facebook annonsering och hur användbart det kan vara för att generera leads. Betalda annonser är dock långt ifrån det enda sättet på vilket Facebook kan hjälpa till att öka försäljningen och förbättra varumärkeskännedomen. Medan en intresserad kund som klickar på din annons och sedan gör ett köp är ett optimalt scenario, kommer det långsiktiga spelet i de flesta fallen att fungera till din fördel. Att utveckla ett lojalt följe av användare som är aktiva på dina sociala mediesidor ökar inte bara chanserna för inköpskonverteringar, utan skapar allt större möjligheter för inflytande. Här är några sätt att styra din Facebookmarknadsstrategi för att öka engagemang, såväl som direktförsäljning och för att producera en mer väl avrundad pool av potentiella kunder.

Målgruppsstatistik

Med Facebooks målgruppsstatistikverktyg kan du lära dig mer om dina användare och ta reda på exakt vilket innehåll som attraherar de olika segmenten i din målgrupp. Om du kontinuerligt anpassar dina strategier till följd av de resultat du ser i målgruppsstatistiken, kan du ständigt förbättra dina resultat och nå specifika användare. Detta kan också användas för att styra mängden och timingen för dina inlägg.

Fråga och svara

Vi älskar att dela med oss av vad vi vet och kan. Ditt sociala medie-engagemang tar fart när du börjar inspirera till diskussion och debatt samt får det att ske på din spelplan. Att ställa frågor är ett bra sätt att börja eftersom det lockar användare att dela sina åsikter, vilket leder till något jag kallar överens eller debatt. Att omedelbart och noggrant svara på frågor som ställs av användarna är också avgörande, detta placerar dig i positionen som en resurs för framtida frågor och skapar mervärde till den övergripande diskussionen.

Interaktivt innehåll

Fortsättningsvis ökar du sannolikheten för att en användare blir involverad i ditt online-samhälle genom att fokusera på innehåll som bidrar till ytterligare åtgärder.

Populära verktyg inkluderar:

  • Opinionsundersökningar
  • Frågesporter
  • Tävlingar

Dessa verktyg kommer inte bara att öka mängden olika innehåll och inlägg du erbjuder, utan även skapa engagemang.

Videoklipp

Den snabbast växande delen av sociala medier är videos, som utgör ett viktigt verktyg för alla affärer.

En anledning till att omvandla ditt innehåll till video, är eftersom användare spenderar allt mindre tid på att läsa idag än vad de gjort tidigare. Dessutom är konsumenterna på Facebook hungriga efter videoklipp som utbildar dem i diverse ämnen.

Det finns oändligt mycket statistik som illustrerar vikten av video i marknadsföring, men kolla den här: 92% av de ”mobila videokonsumenterna” delar videoklipp med andra.

På så sätt kan videoklipp öka allmänhetens engagemang och öka din sociala medienärvaro. Oavsett om videon är informativ, underhållande eller till och med reklam, kan användandet av video som en del av din strategi ökar din räckvidd till en helt ny och snabbt växande målgrupp.

Grupper

Organiskt innehåll är nyckeln för att driva mer engagemang, men Facebookgrupper är dörren. Att skapa en grupp är ett enkelt sätt att driva engagemang och identifiera din marknad med en tilläggsförmån. Du kan begränsa ditt fokus till din målgrupp i gruppen istället för att lägga samma innehåll på 1000 platser.

När folk går med i Facebookgrupper betyder det i allmänhet att de har ett intresse för gruppens fokus. Personer som är villiga att vara en del av en interaktiv grupp, kan utgöra grunden för en målgrupp som vill ha mer av det innehåll som i första hand lett dem till gruppen. Det innebär att du redan vet vad de är intresserade av, vilket kan användas som kärnan i din marknadsstrategi.

Sammanfattning

Att ha många följare är en sak, men att de också aktivt engagerar sig med ditt innehåll kan öka din räckvidd exponentiellt. Alla som gillar, kommenterar eller delar utökar ditt nätverk och gör det mer sannolikt att din produkt hamnar framför en potentiell kund. Att hålla din webbplats aktuell, intressant och unik kommer säkerställa att du får ut det mesta ut av din satsning.

Facebook strategi
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap