SEO-byrå med fokus på lönsamhet och långsiktiga resultat

Buzzlemedia hjälper företag att få nya kunder från Google genom att driva rätt trafik, vid rätt tidpunkt.

BE OM OFFERT

Buzzlemedia har hjälpt oss att tänka nytt och öka vår digitala närvaro. Från att inte synas till att snabbt vara topp 3 på Google med våra viktigaste sökord och vår blogg når fler och fler besökare. Detta är bara början…

Pia SanderVD, Interim Minds

Vi hjälper dig att få fler kunder från Google

55 miljoner sökningar görs i Sverige på Google varje dag och med ett så stort antal som tävlar om topplaceringarna i sökresultaten, är det viktigt att synas.
Genom att samarbeta med Buzzlemedia får du ett komplett team av experter inom sökmotoroptimering som jobbar för din digitala framgång. Oavsett om målet är att driva trafik, generera leads, maximera försäljningen eller öka varumärkesmedvetenheten – kan Buzzlemedia hjälpa dig.

Boka en kostnadsfri SEO-analys

55 miljoner sökningar på Google görs dagligen i Sverige

Sökmotoroptimering handlar inte bara om att ranka för populära sökord, det handlar om att hittas när det betyder mest och försöka ranka för inom expertisområdet. Buzzlemedia är en SEO-byrå med många skickliga sökmotorkonsulter som kan analysera dina sökord och ser till att ditt företag får kvalificerad trafik som konverterar.

93

av alla inköp och beslut börjar med en sökmotor

75

scrollar aldrig förbi den första resultatsidan på Google

61

undersöker en produkt online innan de gör ett köp

Fem steg för att bygga en vinnande SEO-strategi

Att ha en definierad strategi är det som utgör skillnaden för din sökmotoroptimering. Några grundläggande steg som Buzzlemedia använder i sina SEO-kampanjer är:

Fas 1

Inlärning

I den inledande fasen upptäcker vi så mycket som möjligt om webbplatsen som ska optimeras. Innan arbetet påbörjas har vi en workshop för att fastställa mål, mätvärden, kunddemografi, konkurrenter och den kommande SEO-kampanjen. Vi samlar även in inloggningar för webbplatsens backend och andra verktyg.

Fas 2

Förbättring

När den övergripande och grundläggande SEO-strategin har fastställts, är nästa steg att förbättra det befintliga innehållet och strukturen på webbplatsen. Det snabbaste sättet att öka trafiken är genom att optimera de sidor som redan finns på webbplatsen, inte genom att skapa nya. Därför prioriteras de befintliga sidorna, framförallt de försäljningsfokuserade sidorna.

Fas 3

Uppbyggnad

I fas tre är det dags att komplettera webbplatsen med nya sidor. De nya sidorna grundar sig i en GAP-analys, som syftar till att identifiera ”luckor” i innehållet på webbplatsen. Med dessa luckor i åtanke utvecklas vidare en innehållsstrategi som säkerställer att sökord med stor potential inte förbises. Således byggs nya sidor upp för en ny uppsättning sökord och innehåll.

Fas 4

Marknadsföring

I denna fas fokuserar vi på länkbygge, vilket handlar om att få fler webbplatser att länka tillbaka till din webbplats för att öka webbsidans auktoritet. Således tar vi reda på det bästa sättet att marknadsföra webbplatsens mest strategiska sidor via andra webbplatser i syfte att ta webbplatsens ranking till nästa nivå.

Fas 5

Utvärdering

I den sista fasen ser vi över och justerar kampanjerna i enlighet med den övergripande strategin samt utvärderar webbplatsens konverteringsgrad och ser efter optimeringsmöjligheter. Alla mätvärden följs upp samt framsteg och resultat dokumenteras.

Letar du efter en SEO-byrå som kan ge dig ökad avkastning?

Buzzlemedias SEO-experter har utvecklat den perfekta kombinationen av transparenta leveranser. Med anpassade och prestandadrivna SEO-planer kan du se resultaten av att optimera din webbplats – inte bara på Google utan även på din omsättning.

FÅ GRATIS SEO-ANALYS

Varför behöver jag en SEO-byrå?

Sökmotoroptimering är ett komplext område som kräver kunskap inom såväl användarbeteende, teknik, PR och affärsförståelse. En anledning till att ta hjälp av en SEO-byrå är att de kommer att kunna använda de bästa verktygen, resurserna och strategierna. En bra byrå håller också jämna steg med sökmotorer som Google och Bing som ständigt lanserar nya uppdateringar som ibland gör att företag kämpar för att hänga med.

Fördelarna med att anställa en SEO-byrå är att de kan optimera sidan, inklusive sidmeta-titlar, metabeskrivningar, interna länkar och sökordstäthet med strategier som har visat sig fungera över tid. När de görs på rätt sätt kan dessa hjälpa till att öka den organiska synligheten – de involverar ofta sökordsanalyser och innehåll som kan vara tidskrävande och resurskrävande för de flesta företagare.

Hur kan en SEO-byrå hjälpa mig få fler kunder från Google?

Nedan listar vi några väsentliga delar som Buzzlemedia använder i sina SEO-kampanjer för att optimera webbplatser. Varje del kan köpas som en del av ett långsiktigt samarbete eller som en fristående tjänst.

Teknisk granskning

En teknisk granskning av webbplatsen utgör grunden för din SEO-plan. Efter granskningen kan den dedikerade SEO-experten upptäcka förbättringsområden och nya möjligheter för din SEO-strategi. Därför börjar Buzzlemedias SEO-specialister alltid här innan de bygger planen.

Sökordsanalys

Utan en sökordsanalys kommer ett företag inte ranka eller synas i de sökresultat som har störst chans att nå dess målgrupp. Det är viktigt att skräddarsy alla initiativ för idealkunden, oavsett vilken marknadsföringsstrategi som appliceras. Därför är sökordsanalys avgörande för en framgångsrik SEO-strategi.

On-page SEO

När vi pratar om on-page SEO handlar det om att SEO-optimera webbplatsen. Det innebär framförallt att vi underlättar för Google att läsa av och presentera din webbplats. Det kan innefatta allt ifrån att SEO-optimera innehållet och strukturen, till att optimera mer tekniskt inriktade faktorer på webbplatsen.

Content marketing & innehålls­strategier

En contentstrategi, eller innehållsstrategi, är en del av den övergripande kommunikationsplanen. Den beskriver vilka affärsmål innehållet ska stödja och hur. Det kan till exempel handla om att stärka varumärket gentemot potentiella medarbetare eller väcka intresse för produkter eller tjänster du säljer.

Off-page SEO

Off-page SEO handlar istället om arbetet utanför webbplatsen. Här fokuserar vi på länkbygge, vilket handlar om att få fler webbplatser att länka tillbaka till din webbplats för att öka webbsidans auktoritet. Arbetet grundar sig i att Google tar referenser för att snabbt och enkelt kunna bilda sig en uppfattning om webbplatsen.

Uppföljning & analys

Att mäta och följa upp vilka insatser som ger effekt är viktigare än någonsin. Vi analyserar och skapar underlag till beslut som är baserade på riktig data. Alla mätvärden följs upp samt framsteg och resultat dokumenteras.

Varför välja Buzzlemedia?

I det fall du letar efter en SEO-byrå i världsklass som vet hur resultat skapas, uppfyller Buzzlemedia dina sökkriterier. Buzzlemedias experter har levererat enastående SEO-tjänster i över ett decennium och för varje år som går blir vi bara bättre på vårt hantverk.

Buzzlemedia har marknadsförare som är experter inom sina områden, med Google Analytics-certifikat och expertis i hur resultat skapas och analyseras. Dessutom har vi ett dedikerat webbutvecklings-, copywriting- och uppsökande team för att erbjuda ett komplett SEO-paket.

Om du är intresserad av att skapa en SEO-kampanj som ger resultat eller behöver SEO-hjälp är Buzzlemedia byrån för dig. Du kan nå oss online genom att fylla i ett kontaktformulär, eller så kan du ringa oss på 040-12 49 19. Om du har SEO-problem med en aktuell kampanj kan Buzzlemedia också hjälpa dig!

Priser

Kunderna arbetar med Buzzlemedia på en rad tjänster, från coachning och utbildning till fullständig digital transformation. Din rådgivare hjälper dig att välja rätt program baserat på din budget och mål.

Våra kunder spenderar mellan 15 000 SEK och 55 000 SEK per månad.

SEO-byrå med ett nytt och modernt tillvägagångssätt

Buzzlemedias SEO-experter har utvecklat den perfekta kombinationen av transparenta leveranser. Med anpassade och prestandadrivna SEO-planer kan du se resultaten av att optimera din webbplats – inte bara på Google utan även på din omsättning.

BE OM OFFERT

Vanliga frågor om sökmotoroptimering

Vad är SEO?

SEO, som på engelska står för Search Engine Optimization, omfattar allt arbete som görs på webbplatsen i syfte att ranka högre i sökresultaten när någon söker efter de produkter eller tjänster du erbjuder. Google är den största sökmotorn med 55 miljoner sökningar om dagen bara i Sverige, varför allt fler företag vill synas på plattformen.

Genom att synas på Google på rätt sätt och med en hög placering i sökresultaten, genereras mer organisk trafik till webbplatsen vilket i sin tur kan generera fler nya kunder. Således är Google en mycket lönsam kanal för din marknadsföring, för vilken SEO utgör ett viktigt verktyg.

Hur fungerar SEO?

SEO grundar sig i sökmotorer, såsom Google. Varje sökmotor skickar ut sökrobotar för att samla så mycket innehåll och information de kan från hela internet för att skapa ett index. När en fråga ställs skiktar sökmotorns algoritm igenom indexet för att ge den viktigaste och mest relevanta informationen i sökresultaten, allmänt känd som sökmotorranking.

Det är här SEO kommer in. Sökmotoroptimering gör det möjligt för dig att hjälpa sökmotorerna att förstå vad som finns på din webbplats, värdet du har att erbjuda och hur relevant det är för viktiga sökord. Det är grunden som driver organisk trafik till en webbplats och stärker alla aspekter av den digitala marknadsföringsstrategin.

De stora sökmotorerna utvecklar däremot ständigt sina algoritmer och strategier för att möta ökande användarkrav. Därför är det viktigt att upprätthålla en hållbar optimeringsstrategi som kontinuerligt fungerar.

Vad är off-page SEO?

Off-page SEO handlar istället om arbetet utanför webbplatsen. Off-page SEO grundar sig i att Google tar referenser för att snabbt och enkelt kunna bilda sig en uppfattning om webbplatsen. Således kollar Google vad de webbplatser som länkat till din webbsida säger om dig. Mer förenklat fungerar länkar från en annan webbplats som en röst på dig i valet om vilken webbplats som ska synas högst upp i sökresultatet, eftersom länkar från andra webbplatser överför så kallat länkvärde till domänen vilket ökar webbplatsens domänvärde. Således handlar arbetet med off-page optimering framförallt om länkbyggande. Viktigt att ha i åtanke är däremot att alla länkar inte nödvändigtvis är lika värdefulla.

Länkvärdet kan exempelvis påverkas av:

 • Länkrelevans – ämne och nyckelord.
 • Länkande webbplatsens domänvärde – påverkas både av webbplatsens innehåll och länkträd.
 • Länkande domäners Trustflow.
 • Sökord i ankartexterna.

Alla kan egentligen arbeta med sökmotoroptimering, men viktigt att ha i åtanke är att det är ett långsiktigt arbete som kräver tålamod, hårt arbete och tid. Således är frågan vad din tid är värd och huruvida du hellre fokuserar på att göra det du är bäst på. I det senare fallet kan det vara fördelaktigt att anställa en SEO byrå med spetskunskap.

Buzzlemedias experter har levererat enastående SEO-tjänster i över ett decennium och för varje år som går blir vi bara bättre på vårt hantverk. Om du är intresserad av att skapa en SEO-kampanj som ger resultat eller behöver SEO-hjälp, är Buzzlemedia byrån för dig. Du kan nå oss online genom att fylla i ett kontaktformulär eller så kan du ringa oss på 040-12 49 19

Vad är on-page SEO?

On-page SEO handlar om att SEO-optimera webbplatsen. Det innebär framförallt att du underlättar för Google att läsa av och presentera din webbplats. Det kan innefatta allt ifrån att SEO-optimera innehållet och strukturen, till att optimera mer tekniskt inriktade faktorer på webbplatsen. Således finns det många områden på webbplatsen som du kan arbeta med för att förbättra din synlighet på Google.

Några av dessa är:

 • Rubriksättningen – Rubriken och underrubrikerna (H1, H2, H3 osv.) berättar för Google vad sidan handlar om.
 • Sökord – De primära sökorden bör förekomma i sidtiteln och underrubrikerna.
 • Metatext – En kort beskrivning av vad sidan handlar om. Denna syns inte på webbplatsen, utan visas av Google i sökresultaten. Därför bör du lägga ner tiden på att få till en text som lockar till besök.
 • Innehåll och bilder – Innehållet på webbplatsen är otroligt viktigt, både maskiner och människor tycker om att läsa välskrivna texter.
 • Strukturen – Strukturen på webbplatsen bör vara uppbyggd på så sätt att Google enkelt kan läsa av webbplatsen.

Viktigt att tänka på är att dessa områden ska optimeras sida för sida, inte bara på hemsidan. Först då har du tagit det första steget mot att bli så relevant som möjligt. Optimeringen kan du antingen arbeta med själv, eller anlita en SEO-byrå.

Hur viktig är laddningstiden för Sökmotoroptimeringen?

Det enkla svaret är att sidhastigheten påverkar SEO. Sidhastighet är en direkt rankningsfaktor, ett faktum som är känt sedan Googles algoritmhastighetsuppdatering. Men hastigheten kan också påverka rankingen genom att öka avvisningsfrekvensen och minska uppehållstiden.

Hos Google kommer användarna först. Studier från Google visar att den genomsnittliga 3G-laddningshastigheten är mycket långsam. De visar också att användare lämnar sidan efter cirka 3 sekunder. Det betyder att deras upplevelse är dålig och Google gillar inte att ranka sajter som ger dålig användarupplevelse.

Vad du måste komma ihåg är att hastigheten mäts i sekunder, inte i poäng från 0 till 100. Även om PageSpeed Insights är ett verktyg som hjälper dig att förbättra hastigheten, betyder poängen där inte nödvändigtvis någonting i den verkliga världen.

Varför är sökmotoroptimering viktigt?

SEO består av flera delar, och att veta vad de är och hur de fungerar är nyckeln till att förstå varför SEO är så viktigt. Kortfattat är SEO viktigt eftersom det gör din webbplats mer synlig, och det innebär mer trafik och fler möjligheter att omvandla potentiella kunder till kunder.

Det är också ett värdefullt verktyg för varumärkesmedvetenhet, bygga relationer med potentiella kunder och positionera dig själv som en auktoritativ och pålitlig expert inom ditt område. Så här är allt du behöver veta om sökmotoroptimering och varför det är viktigt att lyckas i dagens digitala värld.

Varför investera i sökmotoroptimering (SEO)?

Då du söker efter dina produkter och tjänster på Google men endast ser konkurrenter, är det en bra idé att överväga att investera i SEO.

Trots att det sällan är en snabb lösning, kan sökmotoroptimering göra att ditt företag rankar högst upp på Google eller Bings sökresultat och generera webbplatstrafik som leder till förfrågningar. Om du försöker öka ditt företags försäljning kan du helt enkelt inte ignorera SEO.

Måste jag anlita en SEO-byrå?

Det enkla svaret är nej, du måste inte anlita en SEO-byrå för att ranka högt på Google sökresultat.

Om du har tid och resurser kan du lära dig att arbeta med SEO på egen hand och i det fall ni är ett litet eller nystartat företag brukar vi rekommendera att ni till en början gör arbetet själva. Att ha en grundläggande förståelse för hur sökmotorer fungerar kommer underlätta ett framtida samarbete och hjälpa er att välja rätt SEO-byrå när det väl är dags.

Det finns många aspekter som måste utvärderas innan ni väljer att anlita en SEO-byrå. Det kan vara att ni gjort det grundläggande arbetet och nu vill ta nästa steg i arbetet med sökmotoroptimering. Det kan också vara att er bransch är hårt konkurrensutsatt. Behoven kan se olika ut och en bra SEO-byrå kommer att lyssna, förstå och presentera en roadmap innan de ingår ett samarbete med er.

Kom ihåg att sökmotoroptimering är en komplex process och att det kan ta lång tid innan ni börjar se positiva resultat i form av högre positioneringar. Därför är det bra om ni internt lägger upp “mjuka nyckeltal” som kommunikation, styrning och initiativtagande för att mäta om ert val av SEO-byrå är rätt eller inte. Förutsatt att du hittar rätt SEO-byrå kan du få god hjälp med att bygga ett framgångsrikt varumärke.

Vad gör en SEO-byrå?

Ett SEO-företag erbjuder sökmotoroptimeringstjänster till företag för att hjälpa dem att förbättra sin synlighet online.

Sökmotoroptimering är processen att göra ändringar i dina webbsidor och innehåll för att göra din webbplats mer attraktiv för sökmotorerna.

Ju bättre optimerad din webbplats är för sökmotorer som Google desto mer sannolikt är det att din webbplats rankas på den första sidan av sökmotorresultaten för sökord som är relevanta för din produkt/tjänster.

En stor fördel med att använda ett SEO-företag är erfarenhet.

De har troligen specialiserat sig på att hjälpa företag att ranka på sökmotorer.

SEO-experter vet vad som krävs för att hjälpa dig få mer organisk trafik till din webbplats genom sökmotorer som Google, Bing och Yahoo.

En SEO-byrå anställer experter inom olika områden av sökmotoroptimering.

Dessa SEO-proffs tillhandahåller en rad tjänster inklusive:

 • granska din webbplats,
 • utveckla en skräddarsydd SEO-strategi
 • implementera taktiken som hjälper ditt företag att nå sina mål

De bästa SEO-företagen kommer att behandla din webbplats som om den är deras egen.

Det betyder att de kommer att fatta beslut om din webbplats SEO i ett försök att maximera avkastningen på investeringen.

Och därmed hjälpa ditt företag att nå sina övergripande mål.

Företaget kommer också att titta på din webbplats från alla vinklar för att säkerställa att du får ut det mesta av dina SEO-tjänster.

När kan jag förvänta mig ett resultat utav SEO arbetet?

SEO bör visa resultat inom en period på 6 till 12 månader. Med resultat menar vi en mätbar ökning av trafik och tillhörande leads eller konverteringar. Detta betyder inte nödvändigtvis att du har uppnått ditt mål vid det här laget, men alla företag som investerar i SEO bör förvänta sig att kunna se framsteg inom denna tidsram.

Det är omöjligt att ge en siffra som gäller alla webbplatser, och det bästa som en SEO kan göra är att ge uppskattning baserad på en analys av er webbplatss nuvarande prestanda och den föreslagna strategin.

Det går inte att komma ifrån att SEO tar tid. Google (och andra sökmotorer) vill visa det bästa resultatet för en given sökfråga, och det tar tid att förtjäna att ranka högt. Du måste få bästa söksynlighet.

Men med rätt strategi på plats är 6 till 12 månader en tillräckligt lång period för att kunna se effekten av SEO-insatser och för att kunna motivera pågående investeringar i tillväxt.

SEO-byrå