SEO byrå

SEO byrå med ett nytt och modernt tillvägagångssätt

Vi hjälper företag att få nya kunder från Google genom kortvariga SEO “Sprintar”, ett enkelt alternativ till långa avtal.

KONTAKTA MIG

Buzzlemedia har hjälpt oss att tänka nytt och öka vår digitala närvaro. Från att inte synas till att snabbt vara topp 3 på Google med våra viktigaste sökord och vår blogg når fler och fler besökare. Detta är bara början…

Pia SanderVD, Interim Minds

Skapa optimal synlighet på Google tillsammans med en SEO-byrå!

De flesta börjar sin resa online med att söka efter något – “något” är ett behov.

Sökmotorer används för att tillgodose ett behov av information, oavsett om det är att bekräfta när Skåne blev svenskt (år 1658, Freden i Roskilde), hitta en lokal restaurang, ett nytt CRM-system eller den perfekta drömlägenheten.

Sökmotoroptimering (SEO) är processen med att hjälpa dina kunder att få kontakt med ditt företag när behovet finns.

Skala upp ditt företag med SEO

55 miljoner sökningar görs i Sverige varje dag bara på Google, och med så många som tävlar om topplaceringarna i sökresultaten är det viktigt att synas. Det är genom sökord, innehåll och SEO-förfining som företag får den synlighet som de förtjänar.

Genom att samarbeta med en SEO byrå har du ett komplett team av experter som arbetar för din digitala framgång. Så oavsett vad målet är – att driva trafik, generera potentiella kunder, maximera försäljningen, öka varumärkesmedvetenheten – kan vi hjälpa dig.

Kontakta oss för hjälp med sökmotoroptimering

55 miljoner googlingar görs dagligen bara i Sverige

Sökmotoroptimering handlar inte bara om att ranka för populära sökord; det handlar om att hittas när det betyder mest och att försöka ranka för ett ämne inom sin expertis.  Våra skickliga sökmotorkonsulter undersöker rätt sökord och ser till att företag får kvalificerad trafik som konverterar.

93

av alla inköp och beslut börjar med en sökmotor

75

scrollar aldrig förbi den första resultatsidan på Google

61

undersöker en produkt online innan de gör ett köp

Letar du efter en SEO byrå som kan ge dig ökad avkastning?

För att dra nytta av en SEO-kampanj krävs det ett företag som kan genomföra ett SEO-arbete som ger högsta möjliga avkastning (ROI). Våra SEO-sprintar kan göra det.

På Buzzlemedia har våra SEO-experter utvecklat den perfekta kombinationen av transparenta leveranser. Med våra anpassade, prestandadrivna SEO-planer kan företag se resultaten av att optimera sin webbplats, inte bara på Google utan också på företagets omsättning.

Oavsett om det är ett lokalt företag eller ett internationellt, kan SEO göra er till en branschledare.

Anpassade SEO-paket till transparenta priser

Vi utvecklar skräddarsydda strategier för alla företag vi samarbetar med.

Sökmotoroptimering omfattar en rad SEO-tekniker, och vår SEO-byrå utnyttjar var och en för att hjälpa företag att växa och frodas bland konkurrenterna.

Vi utformar våra SEO-tjänster för att skapa resultat för våra kunder. Vi är stolta över vår vinnande kombination av sökordsanalyser, innehållsskapande, konkurrentanalyser, transparent rapportering, länkbyggnad och dataanalys som hjälper företag att öka intäkterna.

SEO experter

En tekniskt driven SEO-process

Det är viktigt att förstå processen i en effektiv SEO-kampanj. För detta ändamål delar vi upp processen i fyra enkla stegen som visas nedan och beskriver aktiviteterna i vart och ett av dessa steg.

Analys

När vi startar en SEO-kampanj börjar SEO-konsulten med att göra ett djupt dyk i företaget, webbplatsen, konkurrenter och branschen. Vi tar på oss detektivhattar och använder data för att sätta ihop en roadmap för hur webbplatsen och SEO ska arbeta för att uppnå företagets affärsmål.

 • Djupgående konkurrentanalys
 • Webbplats- och serveranalys
 • Analysera 200+ SEO-faktorer

Optimering

Från IA till UX gör vi hundratals ändringar, både stora och små, på webbplatsen för att hjälpa Google att bättre förstå vad företaget handlar om. Med ett dedikerat webbutvecklingsteam kan vår SEO-byrå också ta hand om teknisk SEO, vilket förbättrar webbplatsens användbarheten, hastighet och funktionalitet.

 • Uppmärksammande titlar och metabeskrivningar
 • Förbättra användbarheten
 • Uppdatera webbplatsarkitektur

Sökord

Vår noggranna sökordsanalys är kärnan i våra SEO-tjänster. De specifika sökorden vi inriktar oss på hjälper oss att definiera målgruppen och leda värdefull trafik. Med relevant trafik kan företag säkra nya leads, försäljning och mer.

 • Konkurrentens sökordsanalys
 • Sökordsmappningsrapport
 • Avancerad rankningsspårning

Content

Innehållet på en webbplats är vad användare räknar med för att utbilda och vägleda dem genom inköpstratten. Oavsett om webbsidan diskuterar företagets unika konkurrensfördelar eller tillhandahåller pedagogiskt innehåll via ett blogginlägg, kommer vi att ge förslag på ämnen, professionella texter och kvalitativt innehåll, inte bara för att driva upp sökmotorpositioner utan också företagstillväxt.

 • SEO-texter som konverterar
 • Longform Copy som utbildar
 • Informativa blogginlägg som utbildar

Off-page SEO & länkar

Att få relevant, kvalificerad söktrafik till en webbplats är bara början på våra SEO-optimeringstjänster. Vi samarbetar med företag för att se till att webbplatsen leder besökare genom inköpstratten på ett tydligt och koncist sätt. Vi tror på att testa allt och göra ständiga förbättringar.

 • Konverteringsanalys
 • Calls-to-action förbättringar
 • Ständiga förbättringar via ROI-spårning

Testning

Off-page SEO är en viktig tjänst för att hjälpa målgruppen att hitta till webbplatsen. Vårt dedikerade content-team kommer att skapa nya möjligheter för webbplatstillväxt genom att bygga länkar (och relationer) med pålitliga experter i branschen.

 • Contentspridning
 • Relevanta omnämnanden från bloggar / press
 • Gästbloggande
SEO-analys
GÖR SEO-ANALYSEN NU

Hur kan en SEO byrå förbättra min online-närvaro?

Sökmotoroptimering är en av de bästa marknadsföringsstrategierna för att hjälpa företag att förbättra sin online-närvaro, locka mer trafik till sin webbplats, få kvalificerade leads och högre intäkter. Därför är SEO en viktig del av en framgångsrik affärsmodell.

SEO är dock mer än bara en strategi.

SEO betyder eller beskriver en paraplyterm för många mindre strategier som arbetar tillsammans för att förbättra företagets Google-ranking (eller annan sökmotor) för att få fler konverteringar och ökad försäljning.

Några grundläggande SEO-strategier som vi använder i våra SEO-kampanjer för att optimera webbplatser:

Webbplats SEO granskning

En webbplats SEO-granskning fungerar som grunden för din SEO-plan.

Genom att granska din webbplats kan din dedikerade SEO-expert upptäcka förbättringsområden samt möjligheter för din SEO-strategi. Därför börjar våra SEO-specialister med en teknisk SEO-granskning innan de bygger din plan.

Som en del av SEO-granskningen kommer vi att undersöka följande:

 • Webbplats
 • Google Analytics
 • Google Search Console
 • Och lite mer

För att få det bästa resultatet och de viktigaste insikterna i en webbplats använder vårt SEO-team en mängd olika SEO-verktyg och avslutar sedan med en manuell granskning. Med dessa resurser kan vi ta ett flersidigt tillvägagångssätt för att ge företag en konkurrenskraftig SEO-strategi.

Sökordsanalys

Utan sökordsanalys kommer företaget inte att ranka eller synas i de sökresultat som har störst chans att nå målgruppen. Med vilken marknadsföringsstrategi som helst online, inklusive SEO, är det viktigt att skräddarsy alla initiativ för idealkunden.

Därför är sökordsanalys avgörande för en framgångsrik SEO-strategi.

Det hjälper företag att nå potentiella kunder genom att anpassa sig till hur de söker. I innehållet, som ett blogginlägg eller en tjänstesida, används ord, fraser eller språk som mottagaren använder, vilket optimerar innehållet och övertygar läsare att företaget förstår deras behov.

Detta översätts till telefonsamtal, butiksbesök, inköp, leads och mer.

Vad är en sökordanalys?

Sökordsanalys är processen för att undersöka sökvolym, konkurrens, intention och kostnad per klick för sökord som betyder mycket för företaget och branschen. När sökordsanalysen genomförs upptäcks värdefulla insikter i vilka termer som ska användas i titeltaggar, innehåll med mera.

Att använda dessa nyckeltermer på viktiga platser på webbplatsen hjälper till att ranka högt för dem på sökmotorers resultatsidor, vilket är ett utmärkt sätt att få mer webbplatstrafik och i slutändan konvertera fler kunder.

Innehållsskapande och implementering

Innehåll är det som rankar i sökmotorer, så utan det är SEO nästan omöjlig.

Innehållsskapande baseras på sökordsanalysen och innehåller de termer som anses vara de viktigaste för företaget och branschen. Oavsett om det är ett företag online eller offline kan innehåll användas för att nå och konvertera en målgrupp.

Det finns många typer av innehåll, från blogginlägg till online-guider, och alla är fördelaktiga för webbplatsen.

Här är några av de mest populära typerna av innehåll och hur de kan gynna webbplatsbesökare.

Bloggar: Google älskar nytt innehåll, så naturligtvis är bloggar ett bra alternativ eftersom de ofta uppdateras med nytt innehåll. Bloggar är vanligtvis kort texter, cirka 1000 ord eller mindre, som ger en personlig inblick i ett branschrelaterat ämne.

Tjänstesidor: Tjänstsidor är sidor på en webbplats som beskriver de tjänster företaget erbjuder. Dessa är fördelaktiga eftersom potentiella kunder vill läsa om vad de får innan de bestämmer sig. Tjänstesidor är ett utmärkt sätt att informera besökare om vad som ingår i tjänsterbjudandet, priser för dessa tjänster och mer.

Produktsidor: Precis som tjänstesidor, ger produktsidor beskrivningar och bilder av de produkter företaget erbjuder. Dessa sidor informerar användarna om de specifika artiklarna som säljs och inkluderar information som mått, färger, storlekar, ingredienser eller material etc. De är viktiga eftersom de direkt påverkar försäljningen beroende på informationen som ges.

Longform content: Longform content är innehåll som är över 2000 ord långt och det ger massor av användbart, fördelaktigt innehåll till läsare om ämnen relaterade till branschen. Poängen med longform content är att vara en omfattande beskrivning av ett ämne och vara den enda resursen som en användare behöver för att fullt ut förstå det ämnet.

Med övertygande och optimerat innehåll, plus specifika sökordsinriktningar och en dedikerad SEO-expert, kan Buzzlemedia ge ditt företag en konkurrenskraftig SEO-plan som ger en konsekvent inkomstkälla för ditt företag.

On-Page Optimering

On-page SEO är en viktig del av arbetet med sökmotoroptimering. Oavsett om det handlar om att synas i Google (eller andra sökmotorer, som Bing eller Yahoo!), måste företag optimera sin webbplats för SEO-faktorer på sidan.

On-page SEO är ett samlingsbegrepp för arbetet som sker på företagets webbplats. Det innebär faktorer som innehåll, hastighet och design på webbsidor.

Nu, som din SEO byrå, skapar vi en 360-graders strategi för on-page SEO genom att fokusera på:

Sidhastighet: Om sidan inte laddas på tre sekunder eller mindre kommer vissa användare att navigera bort från sidan för att hitta en annan resurs som laddas snabbare. Sidhastighet är en viktig SEO-faktor eftersom det inte bara hjälper användare att få en bra upplevelse, utan Google uppskattar det. (om sidor laddas snabbt).

Multimedia (text, bild, video och ljud): Om det bara finns stora textväggar på webbplatsen kommer läsare troligen att bli uttråkade. Bilder, grafik och videor används för att undvika detta problem och för att hålla användare på sidorna under längre perioder. När detta används underlättar det informationsöverföringen och användare blir fullt engagerade i innehållet.

Responsiv på alla enheter: För att säkerställa att användare på smartphones och surfplattor får samma upplevelse som användare på desktop är det viktigt att webbplatsen är responsiv. Det betyder att bilder ser bra ut på en mobil enhet och att formulär är tillräckligt stora för att fylla i – även på en liten skärm. Detta är ett stort plus för webbplatsbesökare och skickar viktiga signaler till Google om webbplatsen.

Kvaliteten på innehåll: På tal om högkvalitativt innehåll måste företag skapa det för att få kvalitativa länkar. Webbplatser som har innehåll med ett högt antal ord (Google älskar långt innehåll), enkel läsbarhet, snabb laddningshastighet och unik information. Dessa tillsammans skickar fantastiska signaler till Google och hjälper webbplatsen att ranka högre på resultatsidorna.

Detta är bara fyra av de många SEO-taktikerna som våra digitala strateger använder för att optimera en webbplats som en del av våra SEO-marknadsföringstjänster.

Vanliga frågor

Varför välja Buzzlemedia?

Varför välja Buzzlemedia som SEO byrå för ditt företag?

Om du letar efter en SEO-byrå i världsklass som vet hur man får resultat, uppfyller Buzzlemedia dina sökkriterier. Våra experter har levererat enastående SEO-tjänster i över ett decennium och varje år blir vi bättre på vårt hantverk.

Vi har marknadsförare internt som är experter inom sina områden – de är Google Analytics-certifierade och vet hur man skapar och analyserar de resultat de ger för ditt företag. Dessutom har vi ett dedikerat webbutvecklings-, copywriting- och uppsökande team för att erbjuda ett komplett SEO-paket.

Eftersom vi är ett fullserviceföretag för digital marknadsföring är SEO långt ifrån det enda vi erbjuder. Vi kan även följande marknadsföringstjänster, som fungerar extremt bra tillsammans med våra SEO-tjänster:

 • Google Ads
 • Inbound Marketing
 • Marketing Automation

Om du är intresserad av att skapa en SEO-kampanj som ger resultat eller behöver SEO-hjälp är Buzzlemedia byrån för dig. Du kan nå oss online genom att fylla i ett kontaktformulär, eller så kan du ringa oss på 040-12 49 19. Om du har SEO-problem med en aktuell kampanj kan Buzzlemedia också hjälpa dig!

Måste jag anlita en SEO byrå?

Måste jag anlita en SEO byrå?

Det enkla svaret är nej, du måste inte anlita en SEO byrå för att ranka. Om du har tid och resurser kan du lära dig att arbeta med SEO på egen hand och är ni ett litet eller nystartat företag brukar vi rekommendera att ni först gör arbetet själva. Att ha en grundläggande förståelse för hur sökmotorer fungerar kommer underlätta samarbetet och hjälper också er välja rätt SEO byrå när det är dags. Det finns många saker som måste utvärderas innan ni väljer att anlita en SEO byrå. Det kan vara att ni gjort det grundläggande arbetet och vill nu ta nästa steg i arbetet med sökmotoroptimering. Det kan också vara att er bransch är hårt konkurrensutsatt. Behoven kan se olika ut och en bra SEO byrå kommer att lyssna, förstå och presentera en roadmap innan de ingår ett samarbete med er.

Kom ihåg att sökmotoroptimering är en komplex process och det kan ta lång tid innan ni börjar se positiva resultat i form av högre positioner. Därför är det bra om du internt lägger upp “mjuka nyckeltal” som kommunikation, styrning och initiativtagande för att mäta om ditt val av SEO byrå är rätt för er eller inte.

Sökmotoroptimering är en process som tar tid och kan samtidigt hjälpa dig att bygga ett framgångsrikt varumärke, under förutsättningen att du hittar rätt SEO byrå förstås.

Hur fungerar SEO?

Hur fungerar SEO?

Allt börjar med sökmotorerna (som Google). Varje sökmotor skickar ut sökrobotar för att samla allt innehåll och information de kan från hela internet för att skapa ett index. När en fråga ställs siktar sökmotorns algoritm igenom indexet för att ge den viktigaste och mest relevanta informationen i sökresultaten, allmänt känd som sökmotorrankingen.

Och det är där SEO kommer in. Optimering gör det möjligt för oss att hjälpa sökmotorer att förstå vad som finns på en webbplats, värdet företaget har att erbjuda och hur relevant det är för viktiga sökord. Det är grunden som driver organisk trafik till en webbplats och stärker alla aspekter av den digitala marknadsföringsstrategi.

Men stora sökmotorer utvecklar ständigt sina algoritmer och strategier för att möta ökande användarkrav. Därför är det viktigt att upprätthålla en hållbar optimeringsstrategi som kontinuerligt fungerar.

Varför investera i SEO?

Varför investera i SEO?

Om du söker efter dina produkter och tjänster på Google, men allt du ser är dina konkurrenter, är det nog en bra idé att överväga att investera i SEO.

Trots att det sällan är en snabb lösning, kan sökmotoroptimering göra att ditt företag kommer längst upp i Google eller Bings sökresultat och generera webbplatsstrafik som leder till förfrågningar. Väl genomförda SEO-kampanjer omvandlar företag och bidrar mycket till företagets tillväxtplaner. Om du försöker öka ditt företags försäljning kan du helt enkelt inte ignorera SEO.

Vad är Off-page SEO?

Vad är off-page SEO?

“Off-page SEO” (även kallat “off-site SEO”) är de åtgärder som vidtas utanför din egen webbplats för att påverka din rankingen på sökmotorer.

Att optimera för rankningsfaktorer utanför webbplatsen innebär att sökmotorn och användarens uppfattning om webbplatsens popularitet, relevans, pålitlighet och auktoritet förbättras.

Länkar och off-page SEO

Att bygga länkar är kärnan i off-page SEO. Sökmotorer använder länkar som indikationer (röster) på det länkade innehållets kvalitet, så en webbplats med många bra länkar brukar ranka bättre än en annars lika webbplats med färre länkar.

Det finns tre typer av länkar, definierade av hur de tjänades: naturliga länkar, manuellt skapade länkar eller självskapade länkar.

 • Naturliga länkar ges redaktionellt utan någon sidägare. Till exempel är en matbloggare som lägger en länk i ett inlägg som pekar mot deras favoritgård en naturlig länk.
 • Manuellt byggda länkar förvärvas genom avsiktliga länkbyggnadsaktiviteter. Detta inkluderar saker som att få kunder att länka till din webbplats eller be influenser att dela ditt innehåll.
 • Självskapade länkar skapas genom metoder som att lägga till en länk i en onlinekatalog, forum, bloggkommentarsignatur eller ett pressmeddelande med optimerad ankartext. Vissa självskapade länkbyggnadstaktiker lutar mot black-hat SEO och ogillas av sökmotorer.

Sökmotoroptimering är en process som kan hjälpa dig att bygga ett framgångsrikt företag eller varumärke, under förutsättningen att du hittar rätt SEO byrå förstås.

Vi är digitalbyrån med hjärtat i Malmö

Har du frågor gällande sökmotoroptimering? Ring oss på 040-12 49 19 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!

SEO byrå