Med rätt SEO-byrå får du fler kunder från Googles sökresultat

Med sökmotoroptimering från Buzzlemedia når företag toppen av Google och får fler kunder från organiska sökresultat.

KONTAKTA OSS

De första fem sökresultaten står för 67% av alla klick på Google

För att synas och nå ut till potentiella kunder är det viktigt att tänka på hur webbplatsen uppfattas av Google. Efter en omfattande granskning skapar vi en strategi- och plan som kopplar samman teknik och affärsmål med innehåll för rätt fas i köpresan. Med vårt systematiska arbetssätt och genom övertygande budskap driver vi värdefull trafik från Google som konverteras till betalande kunder.

Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig accelerera din tillväxt via SEO? Hör av dig så lovar vi att återkoppla så snart vi kan!

KONTAKTA OSS

En pålitlig SEO-byrå för många startups, scaleups och globala företag:

Buzzlemedias process för SEO som ger mätbara resultat

Fas 1. Inlärning

I den inledande fasen upptäcker vi så mycket som möjligt om webbplatsen som ska optimeras. Innan arbetet påbörjas har vi en workshop för att fastställa mål, mätvärden, kunddemografi, konkurrenter och den kommande SEO-kampanjen. Vi samlar även in inloggningar för webbplatsens backend och andra verktyg.

Fas 2. Förbättring

När den övergripande och grundläggande SEO-strategin har fastställts, är nästa steg att förbättra det befintliga innehållet och strukturen på webbplatsen. Det snabbaste sättet att öka trafiken är genom att optimera de sidor som redan finns på webbplatsen, inte genom att skapa nya. Därför prioriteras de befintliga sidorna, framförallt de försäljningsfokuserade sidorna.

Fas 3. Uppbyggnad

I fas tre är det dags att komplettera webbplatsen med nya sidor. De nya sidorna grundar sig i en GAP-analys, som syftar till att identifiera ”luckor” i innehållet på webbplatsen. Med dessa luckor i åtanke utvecklas vidare en innehållsstrategi som säkerställer att sökord med stor potential inte förbises. Således byggs nya sidor upp för en ny uppsättning sökord och innehåll.

Fas 4. Marknadsföring

I denna fas fokuserar vi på länkbygge, vilket handlar om att få fler webbplatser att länka tillbaka till din webbplats för att öka webbsidans auktoritet. Således tar vi reda på det bästa sättet att marknadsföra webbplatsens mest strategiska sidor via andra webbplatser i syfte att ta webbplatsens ranking till nästa nivå.

Fas 5. Utvärdering

I den sista fasen ser vi över och justerar kampanjerna i enlighet med den övergripande strategin samt utvärderar webbplatsens konverteringsgrad och ser efter optimeringsmöjligheter. Alla mätvärden följs upp samt framsteg och resultat dokumenteras.

Varför välja Buzzlemedia?

I det fall du letar efter en SEO-byrå som vet hur resultat skapas, uppfyller Buzzlemedia dina sökkriterier. Buzzlemedias experter har levererat enastående resultat i över ett decennium och för varje år som går blir vi bara bättre på vårt hantverk.

Buzzlemedia har marknadsförare som är experter i hur resultat skapas och analyseras, relevanta certifikat och meriter. Dessutom har vi dedikerade SEO-specialister, skribenter- och projektledare för att erbjuda en komplett SEO-lösning.

Om du är intresserad av att starta en SEO-kampanj som ger resultat är Buzzlemedia SEO-byrån för dig. Du kan nå oss online genom att fylla i ett kontaktformulär, eller så kan du ringa oss på 040-12 49 19.

Välj en SEO-byrå med ett nytt och modernt tillvägagångssätt

Att välja Buzzlemedia som din SEO-byrå innebär att du väljer att arbeta med ett SEO-företag som värdesätter långsiktig tillväxt för ditt företag framför allt.

FÅ GRATIS SEO-ANALYS

Vad är SEO?

SEO är en digital marknadsföringsstrategi som hjälper din webbplats att visas i relevanta sökresultat i sökmotorer som Google. Det handlar om olika tekniker, från att använda rätt sökord på dina sidor till att få andra webbplatser att länka tillbaka till din webbplats så att dina mest värdefulla kunder kan hitta dig organiskt.

Hur fungerar SEO?

SEO grundar sig i sökmotorer, såsom Google. Varje sökmotor skickar ut sökrobotar för att samla så mycket innehåll och information de kan från hela internet för att skapa ett index. När en fråga ställs skiktar sökmotorns algoritm igenom indexet för att ge den viktigaste och mest relevanta informationen i sökresultaten, allmänt känd som sökmotorranking.

Det är här SEO kommer in. Sökmotoroptimering gör det möjligt för dig att hjälpa sökmotorerna att förstå vad som finns på din webbplats, värdet du har att erbjuda och hur relevant det är för viktiga sökord. Det är grunden som driver organisk trafik till en webbplats och stärker alla aspekter av den digitala marknadsföringsstrategin.

De stora sökmotorerna utvecklar däremot ständigt sina algoritmer och strategier för att möta ökande användarkrav. Därför är det viktigt att upprätthålla en hållbar optimeringsstrategi som kontinuerligt fungerar.

Taktiker som används inom SEO för att optimera webbplatser

Nedan listar vi några väsentliga delar som Buzzlemedia använder i sina SEO-kampanjer för att optimera webbplatser.

 • UI/UX-granskning för SEO
 • Webbplatsarkitektur
 • Länkanalys- och strategi
 • Konkurrensanalys
 • Search Console-konfiguration
 • Innehållsanalys
 • Sökordsanalys
 • Schemauppmärkning (schema markups)
 • Metadataoptimering
 • Intern länkgranskning
 • Texter
 • Innehållsstrategi
 • Bildoptimering
 • Google My Business
 • Spårning och målsättning
 • SEO-rapportering

On-page SEO

On-page SEO handlar om att SEO-optimera webbplatsen. Det innebär framförallt att du underlättar för Google att läsa av och presentera din webbplats. Det kan innefatta allt ifrån att SEO-optimera innehållet och strukturen, till att optimera mer tekniskt inriktade faktorer på webbplatsen. Således finns det många områden på webbplatsen som du kan arbeta med för att förbättra din synlighet på Google.

Några av dessa är:

 • Rubriksättningen – Rubriken och underrubrikerna (H1, H2, H3 osv.) berättar för Google vad sidan handlar om.
 • Sökord – De primära sökorden bör förekomma i sidtiteln och underrubrikerna.
 • Metatext – En kort beskrivning av vad sidan handlar om. Denna syns inte på webbplatsen, utan visas av Google i sökresultaten. Därför bör du lägga ner tiden på att få till en text som lockar till besök.
 • Innehåll och bilder – Innehållet på webbplatsen är otroligt viktigt, både maskiner och människor tycker om att läsa välskrivna texter.
 • Strukturen – Strukturen på webbplatsen bör vara uppbyggd på så sätt att Google enkelt kan läsa av webbplatsen.

Viktigt att tänka på är att dessa områden ska optimeras sida för sida, inte bara på hemsidan. Först då har du tagit det första steget mot att bli så relevant som möjligt. Optimeringen kan du antingen arbeta med själv, eller anlita en SEO-byrå.

Off-page SEO

Off-page SEO handlar istället om arbetet utanför webbplatsen. Off-page SEO grundar sig i att Google tar referenser för att snabbt och enkelt kunna bilda sig en uppfattning om webbplatsen. Således kollar Google vad de webbplatser som länkat till din webbsida säger om dig. Mer förenklat fungerar länkar från en annan webbplats som en röst på dig i valet om vilken webbplats som ska synas högst upp i sökresultatet, eftersom länkar från andra webbplatser överför så kallat länkvärde till domänen vilket ökar webbplatsens domänvärde. Således handlar arbetet med off-page optimering framförallt om länkbyggande. Viktigt att ha i åtanke är däremot att alla länkar inte nödvändigtvis är lika värdefulla.

Länkvärdet kan exempelvis påverkas av:

 • Länkrelevans – ämne och sökord.
 • Länkande webbplatsens domänvärde – påverkas både av webbplatsens innehåll och länkträd.
 • Länkande domäners Trustflow.
 • Sökord i ankartexterna.

Alla kan egentligen arbeta med sökmotoroptimering, men viktigt att ha i åtanke är att det är ett långsiktigt arbete som kräver tålamod, hårt arbete och tid. Således är frågan vad din tid är värd och huruvida du hellre fokuserar på att göra det du är bäst på. I det senare fallet kan det vara fördelaktigt att anställa en SEO byrå med spetskunskap.

Buzzlemedias experter har levererat enastående SEO-tjänster i över ett decennium och för varje år som går blir vi bara bättre på vårt hantverk. Om du är intresserad av att skapa en SEO-kampanj som ger resultat eller behöver SEO-hjälp, är Buzzlemedia byrån för dig. Du kan nå oss online genom att fylla i ett kontaktformulär eller så kan du ringa oss på 040-12 49 19

Måste jag anlita en SEO-byrå?

Det enkla svaret är nej, du måste inte anlita en SEO-byrå för att ranka högt på Google sökresultat.

Om du har tid och resurser kan du lära dig att arbeta med SEO på egen hand och i det fall ni är ett litet eller nystartat företag brukar vi rekommendera att ni till en början gör arbetet själva. Att ha en grundläggande förståelse för hur sökmotorer fungerar kommer underlätta ett framtida samarbete och hjälpa er att välja rätt SEO-byrå när det väl är dags.

Det finns många aspekter som måste utvärderas innan ni väljer att anlita en SEO-byrå. Det kan vara att ni gjort det grundläggande arbetet och nu vill ta nästa steg i arbetet med sökmotoroptimering. Det kan också vara att er bransch är hårt konkurrensutsatt. Behoven kan se olika ut och en bra SEO-byrå kommer att lyssna, förstå och presentera en roadmap innan de ingår ett samarbete med er.

Kom ihåg att sökmotoroptimering är en komplex process och att det kan ta lång tid innan ni börjar se positiva resultat i form av högre positioneringar. Därför är det bra om ni internt lägger upp “mjuka nyckeltal” som kommunikation, styrning och initiativtagande för att mäta om ert val av SEO-byrå är rätt eller inte. Förutsatt att du hittar rätt SEO-byrå kan du få god hjälp med att bygga ett framgångsrikt varumärke.

Överväg att ta hjälp av en SEO-byrå ändå

Sökmotoroptimering är ett komplext område som kräver kunskap inom såväl användarbeteende, teknik, PR och affärsförståelse. En anledning till att ta hjälp av en SEO-byrå är att de kommer att kunna använda de bästa verktygen, resurserna och strategierna. En bra byrå håller också jämna steg med sökmotorer som Google och Bing som ständigt lanserar nya uppdateringar som ibland gör att företag kämpar för att hänga med.

Fördelarna med att anställa en SEO-byrå är att de kan optimera sidan, inklusive sidmeta-titlar, metabeskrivningar, interna länkar och sökordstäthet med strategier som har visat sig fungera över tid. När de görs på rätt sätt kan dessa hjälpa till att öka den organiska synligheten – de involverar ofta sökordsanalyser och innehåll som kan vara tidskrävande och resurskrävande för de flesta företagare.

Välj en SEO-byrå med ett nytt och modernt tillvägagångssätt

Att välja Buzzlemedia som din SEO-byrå innebär att du väljer att arbeta med ett SEO-företag som värdesätter långsiktig tillväxt för ditt företag framför allt.

FÅ GRATIS SEO-ANALYS

Frågor om sökmotoroptimering

Hur fungerar SEO?

SEO grundar sig i sökmotorer, såsom Google. Varje sökmotor skickar ut sökrobotar för att samla så mycket innehåll och information de kan från hela internet för att skapa ett index. När en fråga ställs skiktar sökmotorns algoritm igenom indexet för att ge den viktigaste och mest relevanta informationen i sökresultaten, allmänt känd som sökmotorranking.

Det är här SEO kommer in. Sökmotoroptimering gör det möjligt för dig att hjälpa sökmotorerna att förstå vad som finns på din webbplats, värdet du har att erbjuda och hur relevant det är för viktiga sökord. Det är grunden som driver organisk trafik till en webbplats och stärker alla aspekter av den digitala marknadsföringsstrategin.

De stora sökmotorerna utvecklar däremot ständigt sina algoritmer och strategier för att möta ökande användarkrav. Därför är det viktigt att upprätthålla en hållbar optimeringsstrategi som kontinuerligt fungerar.

Hur viktig är laddningstiden för Sökmotoroptimeringen?

Det enkla svaret är att sidhastigheten påverkar SEO. Sidhastighet är en direkt rankningsfaktor, ett faktum som är känt sedan Googles algoritmhastighetsuppdatering. Men hastigheten kan också påverka rankingen genom att öka avvisningsfrekvensen och minska uppehållstiden.

Hos Google kommer användarna först. Studier från Google visar att den genomsnittliga 3G-laddningshastigheten är mycket långsam. De visar också att användare lämnar sidan efter cirka 3 sekunder. Det betyder att deras upplevelse är dålig och Google gillar inte att ranka sajter som ger dålig användarupplevelse.

Vad du måste komma ihåg är att hastigheten mäts i sekunder, inte i poäng från 0 till 100. Även om PageSpeed Insights är ett verktyg som hjälper dig att förbättra hastigheten, betyder poängen där inte nödvändigtvis någonting i den verkliga världen.

Varför är sökmotoroptimering viktigt?

SEO består av flera delar, och att veta vad de är och hur de fungerar är nyckeln till att förstå varför SEO är så viktigt. Kortfattat är SEO viktigt eftersom det gör din webbplats mer synlig, och det innebär mer trafik och fler möjligheter att omvandla potentiella kunder till kunder.

Det är också ett värdefullt verktyg för varumärkesmedvetenhet, bygga relationer med potentiella kunder och positionera dig själv som en auktoritativ och pålitlig expert inom ditt område. Så här är allt du behöver veta om sökmotoroptimering och varför det är viktigt att lyckas i dagens digitala värld.

Varför investera i sökmotoroptimering (SEO)?

Då du söker efter dina produkter och tjänster på Google men endast ser konkurrenter, är det en bra idé att överväga att investera i SEO.

Trots att det sällan är en snabb lösning, kan sökmotoroptimering göra att ditt företag rankar högst upp på Google eller Bings sökresultat och generera webbplatstrafik som leder till förfrågningar. Om du försöker öka ditt företags försäljning kan du helt enkelt inte ignorera SEO.

Vad gör en SEO-byrå?

Ett SEO-företag erbjuder sökmotoroptimeringstjänster till företag för att hjälpa dem att förbättra sin synlighet online.

Sökmotoroptimering är processen att göra ändringar i dina webbsidor och innehåll för att göra din webbplats mer attraktiv för sökmotorerna.

Ju bättre optimerad din webbplats är för sökmotorer som Google desto mer sannolikt är det att din webbplats rankas på den första sidan av sökmotorresultaten för sökord som är relevanta för din produkt/tjänster.

En stor fördel med att använda ett SEO-företag är erfarenhet.

De har troligen specialiserat sig på att hjälpa företag att ranka på sökmotorer.

SEO-experter vet vad som krävs för att hjälpa dig få mer organisk trafik till din webbplats genom sökmotorer som Google, Bing och Yahoo.

En SEO-byrå anställer experter inom olika områden av sökmotoroptimering.

Dessa SEO-proffs tillhandahåller en rad tjänster inklusive:

 • granska din webbplats,
 • utveckla en skräddarsydd SEO-strategi
 • implementera taktiken som hjälper ditt företag att nå sina mål

De bästa SEO-företagen kommer att behandla din webbplats som om den är deras egen.

Det betyder att de kommer att fatta beslut om din webbplats SEO i ett försök att maximera avkastningen på investeringen.

Och därmed hjälpa ditt företag att nå sina övergripande mål.

Företaget kommer också att titta på din webbplats från alla vinklar för att säkerställa att du får ut det mesta av dina SEO-tjänster.

När kan jag förvänta mig ett resultat utav SEO arbetet?

SEO bör visa resultat inom en period på 6 till 12 månader. Med resultat menar vi en mätbar ökning av trafik och tillhörande leads eller konverteringar. Detta betyder inte nödvändigtvis att du har uppnått ditt mål vid det här laget, men alla företag som investerar i SEO bör förvänta sig att kunna se framsteg inom denna tidsram.

Det är omöjligt att ge en siffra som gäller alla webbplatser, och det bästa som en SEO kan göra är att ge uppskattning baserad på en analys av er webbplatss nuvarande prestanda och den föreslagna strategin.

Det går inte att komma ifrån att SEO tar tid. Google (och andra sökmotorer) vill visa det bästa resultatet för en given sökfråga, och det tar tid att förtjäna att ranka högt. Du måste få bästa söksynlighet.

Men med rätt strategi på plats är 6 till 12 månader en tillräckligt lång period för att kunna se effekten av SEO-insatser och för att kunna motivera pågående investeringar i tillväxt.

SEO-byrå