Skip to main content

Länkstrategi för SEO

Länkar är en av de viktigaste faktorerna för att ranka på Google, och med Buzzlemedias hjälp säkerställer ni att de inte förbises. Genom att implementera en genomarbetad länkstrategi kan en stark profil uppnås. Framgången ligger i att beakta länkarnas relevans såväl som volym och kvalité.

Är länkar nödvändiga?

Under lång tid behandlades länkbygge som endast ett komplement till den huvudsakliga SEO-strategin. Man skulle generera enorma mängder backlinks, i hopp om en följdeffekt av bättre resultat i Google. Detta försummade tillvägagångssätt ledde ofta till dålig hantering av länkprofiler, och ibland straff.

Sanningen är att det fungerade tills Google förbättrade sin algoritm. Implementeringen av Penguin-algoritmen gav många webbplatser som investerade i stora mängder länkar från slumpmässiga (och vanligtvis billiga) källor en rejäl förkärlek. Detta var den punkt där Googles sökrobotar började känna igen kvalitén på länken som en bedömningsfaktor. Med den förändringen blev det tydligt att länkbygge faktiskt är en separat process som företag också måste planera noggrant för.

Buzzlemedia kan hjälpa till att se över er länkprofil och ge rekommendationer på hur ni kan arbeta med er länkstrategi för att få ut det mesta av er sökmotoroptimering.

FÅ GRATIS SEO-ANALYS
Länkstrategi banner

Google tar era referenser med hjälp av länkar som röster

Google använder kända faktorer, så som innehåll och On-Page SEO, för att förstå vad en webbplats kommunicerar. En annan metod, som också är mycket viktig, är varifrån en länk skapas (relevans och trovärdighet) och det som står i ankartexterna. Ni kan betrakta länkar till er webbplats som vittnen om dess trovärdighet, men ha alltid i åtanke att alla vittnen (länkar) inte är lika värdefulla.

Det samlade värdet av era externa länkar och deras ankartexter är vad som kallas för länkprofil.

Styrkan i er länkprofil är avgörande för att kunna ranka på Google, mer konkurrens kräver en starkare länkprofil – och för det behöver ni en länkstrategi som både utnyttjar och stärker potentialen för er webbplats.

Rätt länkprofil med Buzzlemedia

Vi kan hjälpa till att se över er länkprofil och att ta fram en strategi. Ni kan nå oss online genom att fylla i ett kontaktformulär, eller så kan ni ringa oss på 040-12 49 19.