Skip to main content

Bygg auktoritet och förbättra din ranking

Vad innebär effektiv länkstrategi?

Länkbygge har utvecklats från att vara ett komplement till SEO till att bli en vital del av strategin. Tidigare handlade det om att skapa massor av backlinks, men idag har kvaliteten på länkar blivit avgörande. Med Googles algoritmuppdateringar, särskilt Penguin, har sökmotorer börjat betona länkens kvalitet framför kvantitet.

Länkprofilanalys

Buzzlemedia granskar er nuvarande länkprofil för att identifiera och rätta till eventuella brister. Vi ser till att dina backlinks bidrar till din webbplats ranking och inte skadar den.

Strategisk länkplanering

Vi hjälper er att utforma en länkstrategi som fokuserar på att skapa högkvalitativa och relevanta länkar. Detta innebär att vi noggrant väljer källor och innehåll som stärker er webbplats auktoritet på ett effektivt sätt.

Anpassad länkbygge

Genom att använda beprövade metoder för länkbyggnad, skapar vi en strategi som passar just ditt företags behov. Vi fokuserar på att bygga länkar som inte bara förbättrar din synlighet i sökresultaten, utan också förstärker ditt varumärkes trovärdighet.

Länkar är fortfarande viktiga

Under lång tid behandlades länkbygge som endast ett komplement till den huvudsakliga SEO-strategin. Man skulle generera enorma mängder backlinks, i hopp om en följdeffekt av bättre resultat i Google. Detta försummade tillvägagångssätt ledde ofta till dålig hantering av länkprofiler, och ibland straff.

Sanningen är att det fungerade tills Google förbättrade sin algoritm. Implementeringen av Penguin-algoritmen gav många webbplatser som investerade i stora mängder länkar från slumpmässiga (och vanligtvis billiga) källor en rejäl förkärlek. Detta var den punkt där Googles sökrobotar började känna igen kvalitén på länken som en bedömningsfaktor. Med den förändringen blev det tydligt att länkbygge faktiskt är en separat process som företag också måste planera noggrant för.

Buzzlemedia kan hjälpa till att se över er länkprofil och ge rekommendationer på hur ni kan arbeta med er länkstrategi för att få ut det mesta av er sökmotoroptimering.

Länkstrategi banner

Google tar era referenser med hjälp av länkar som röster

Google använder kända faktorer, så som innehåll och On-Page SEO, för att förstå vad en webbplats kommunicerar. En annan metod, som också är mycket viktig, är varifrån en länk skapas (relevans och trovärdighet) och det som står i ankartexterna. Ni kan betrakta länkar till er webbplats som vittnen om dess trovärdighet, men ha alltid i åtanke att alla vittnen (länkar) inte är lika värdefulla.

Det samlade värdet av era externa länkar och deras ankartexter är vad som kallas för länkprofil.

Styrkan i er länkprofil är avgörande för att kunna ranka på Google, mer konkurrens kräver en starkare länkprofil – och för det behöver ni en länkstrategi som både utnyttjar och stärker potentialen för er webbplats.

Är du redo att förbättra din webbplats och öka din organiska trafik?

Kontakta oss idag för en skräddarsydd SEO-analys och få din 12-månaders strategiska plan.