Skip to main content
Page speed & core web vitals

Page speed och Core web vitals optimering

Page speed är avgörande för bra SEO. En webbplats som inte laddas snabbt förlorar konverteringar och intäkter eftersom nästan hälften av alla besökare lämnar om sidan inte laddas inom tre sekunder.

BE OM OFFERT

Är din webbplats byggd för att ladda snabbt?

Om din webbplats behöver minska laddningstiden kan Buzzlemedia hjälpa till. Vi erbjuder tre separata planer som hjälper webbplatser att ladda snabbt. Några effekter efter implementeringen av våra tjänster är minskad avvisningsfrekvens och längre tid på sidan.

Dessutom ser du också en ökning av konverteringar och till och med intäkter från år till år.

BE OM OFFERT

Priser för Page speed optimering

Kom igång

Bas

25 timmar för att förbättra webbplatsens hastighet

Betalas i förskott

Leverens inom tre veckor

28 750 kr

 

BE OM OFFERT
Populärast

Premium

50 timmar för att förbättra webbplatsens hastighet

Betalas i förskott

Leverens inom tre veckor

48 875 kr

 

BE OM OFFERT
Booom!

Ultimate

75 timmar för att förbättra webbplatsens hastighet

Betalas i förskott

Leverens inom tre veckor

65 700 kr

 

BE OM OFFERT

Eller prata med oss direkt 040 – 12 49 19

Varför är Page speed & Core web vitals viktigt?

Det är inte bara vad webbplatsbesökare efterfrågar – det är vad Google kräver. Det finns en koppling mellan sidhastighet och SEO, och det är exakt därför sidor måste laddas snabbt.

Googles huvuduppgift är att förse användare med sökresultat som bäst passar deras frågor. Men det slutar inte där, Google vill också visa webbplatser som ger en fantastisk användarupplevelse. Och sidhastighet är en del av en fantastisk användarupplevelse.

Andra faktorer som påverkar användarupplevelse är läsbarhet och enkel navigering.

Sidor som laddas snabbt minskar avvisningsfrekvensen (bounce rate) – en annan indikator för Google om en webbplats är bra eller inte.

När en webbplats laddas långsamt (tar längre än 3 sekunder att ladda) kommer användarna att bli frustrerade och studsa från webbplatsen, sannolikt för att hitta en som ger likvärdig information, som de behöver snabbt.

Om användare studsar kommer Google att märka det och webbplatsen kommer att se sämre resultat i sökmotorrankingen. Det beror på att Google ser en korrelation mellan hög avvisningsfrekvens och en dålig användarupplevelse.

Om användare inte stannar på en webbplats tillräckligt länge för att läsa innehållet drar Google slutsatsen att det inte är en särskilt bra webbplats. Webbplatsen kan ha det bästa innehållet men den långsamma laddningstid hindrar dem från att se det.

Detta gör Page speed ännu viktigare. Sidhastigheten kan hindra användare från att komma in på en webbplats vilket innebär att de inte kommer att lära sig mer om företaget, se produkter och tjänster eller läsa informativa, fördelaktig information. De kommer inte att konvertera.

Be om en offert eller prata med oss direkt 040 – 12 49 19

4 faktorer som bidrar till långsam laddningstid

Det finns många faktorer som kan bidra till långsam laddningstid, här är fyra av dem:

1. Slarvig HTML-kodning

Ett säkert sätt att se till så att sidor laddas långsamt är genom att ha en slarvig HTML-kod på baksidan av en webbplats.

HTML-kod är det som berättar för en sida hur det ska se ut när användare är på en webbplats. Koden består av alla typer av taggar som berättar för sidan hur den ska arbeta och vad den ska göra.

Varje sida på en webbplats kommer att ha en källkod och ju större och mer komplex en webbplats är, desto mer komplex blir koden. Det är här koden lätt blir rörig och slarvig.

För att sidor ska laddas snabbt är det viktigt att se till att det inte finns några extra taggar och att allt görs ordentligt. Annars tar det längre tid för servern att läsa koden – vilket orsakar en långsamma webbplats.

2. Stora och ej optimerade bilder

Att använda grafik på en webbplats är avgörande för att ge en bra användarupplevelse. En sida med mycket information bör innehålla bilder, grafik eller video så att läsaren inte blir uttråkad.

Men all grafik och videor kan göra en webbplats tung och få den att ladda långsamt.

Högupplösta foton är en av de största orsakerna bakom sidor med långsam laddning.

Så hur kan en webbplats leverera en bra användarupplevelse med grafik samtidigt som sidan laddas snabb? Optimera grafiken!

Överväg att använda ett verktyg som Kraken.io för att kondensera bildfiler så att de inte blir så otympliga. Det ändrar inte bildens visuella storlek utan kondenserar filstorleken så att det inte tar så lång tid att ladda på en webbplats.

3. För många omdirigeringar

Omdirigeringar sker när en ny sida ersätter en gammal. Omdirigeringarna är kod som placeras i en .htaccess-fil på servern och det kan skapas så många som behövs när gamla sidor byts mot nya.

Men när det finns massor av omdirigeringar på samma sida tar en webbplats tid att referera till .htaccess-filen för att ta reda på den nya platsen där länken pekar. Det här är i praktiken att ladda länkar två gånger på en sida, vilket ökar sidans laddningstid.

4. Serverplats och prestanda

En av de enklare faktorerna att förstå – ju längre bort en server är, desto längre tid tar det att ladda en webbplats. Med det sagt är det viktigt att vara medveten om var servern finns. Om ett företag till exempel är baserat i Sverige, välj inte en server i USA.

I förhållande till serverprestanda är det bra att ha en webbhotellstjänst av hög kvalitet. Så här fungerar det:

 • En användare skriver in en URL i sökfältet eller besöker en webbplats från Google
 • Deras webbläsare meddelar servern att de försöker besöka webbplatsen och ber om all information som krävs för att besöka sidan
 • Om servern är av hög kvalitet kommer informationen snabbt

Kvaliteten på en server påverkas av om den är delad eller dedikerad:

 • Är det en delad server? I så fall delas serverutrymme med andra webbplatser och deras trafik.
 • Är det en dedikerad server? Om så är fallet delas inte webbtrafik med andra. En dedikerad server har mycket snabbare laddningstid.

Behöver din webbplats hjälp med laddningstiden?

Om avvisningsfrekvens är hög och konverteringsgraden är låg på grund av en långsam webbplats kan Buzzlemedia hjälpa till. Det finns massor av tjänster som ingår i var och en av våra prisplaner, och de kan hjälpa din webbplats att nå sin högsta potential.

Här är några av de tjänster som ingår i en av våra priser:

Dedikerad kontaktpunkt för projektet
På Buzzlemedia har du en dedikerad kontaktperson under hela din kampanj. Varför? På det sättet vet du alltid vem du ska prata med. Din kontaktperson känner till och förstår din kampanj och du behöver inte slussas till tre olika personer för att få svar.

Vi vill vara säkra på att du får den allra bästa servicen, och för att göra det ser vi till att du bara har en kontaktperson som kan svara på alla frågor du har, uppdatera dig om din kampanj och så mycket mer.

Webbutvecklare
Page speed optimering är en process – det händer inte över en natt. Det finns mycket som händer bakom kulisserna för att säkerställa att din sidhastighet är som bäst. Vi använder webbutvecklare för att se till att jobbet görs rätt.

Granska befintlig serverkonfiguration
För att förstå vad din webbplats behöver för att vara snabb kommer vi att granska din nuvarande serverkonfiguration. Därifrån bestämmer vi vad som behöver förbättras för att din webbplats ska bli snabbare.

”Vid behov” kan vi göra följande:

 • Webbplats / CSS-optimering
 • Kombinera CSS- och Javascript-filer
 • Gzip-komprimering
 • Cache-inställningar och / eller konfiguration
 • Optimera / minska antalet omdirigeringar
 • Och mycket mer

Vi är digitalbyrån med hjärtat i Malmö

Kontakta oss med dina funderingar kring Page speed och Core web vitals, du får kostnadsfri feedback från våra experter. Ring oss på 040–12 49 19 eller fyll i formuläret så återkopplar vi inom kort.

Ja tack! Jag vill gärna bli kontaktad!