Skip to main content
Starta en blogg om tillverkning

Tillverkning är en av de viktigaste branscherna som driver den svenska ekonomin. Nästan en tredjedel av alla anställda jobbar inom tillverkningsindustrin.

Då etablerade företag inom branschen utökar sin räckvidd och nya företag dyker upp, är det viktigare än någonsin att etablera tankeledarskap. Hur kan vi visa vägen? Det är enkelt – genom att starta en blogg kring tillverkning.

Varför starta en blogg om tillverkning?

Även om informationen finns hos dina kunder, ser de dig som en expertkälla. Genom att bygga upp en blogg-strategi kring ämnen som intresserar dina mest ideala kunder kan du etablera tankeledarskap och dra nytta av många andra fördelar.

Här följer fem fördelar med att starta en blogg kring tillverkning för att öka trafiken till din hemsida och generera leads.

1. Varumärkesmedvetenhet

Ett mål som många företag har är att bygga upp varumärkesmedvetenhet. Hur kan ett tillverkningsföretag gå tillväga för att göra detta? Jo, genom att tillhandahålla gratis innehåll.
Att blogga är ett fantastiskt sätt att dela med dig av ditt teams expertkunskaper och hjälpa webbplatsbesökare att hitta den information de letar efter. Genom att både föra ett samtal och att lära ut något på din blogg kan du prata med människor på ett sätt som gör ditt varumärke mänskligt och personligt. Detta leder till ökad medvetenhet och tankeledarskap inom tillverkningsindustrin.

2. Bygger upp relationer

Genom att blogga kan du bygga upp relationer med potentiella och befintliga kunder. Att engagera besökare (och kunder) är viktigt och ännu viktigare är att gå dem till mötes varhelst de befinner sig i köpresan.
Många besökare som hamnar på din hemsida är inte redo att köpa direkt. De letar bara information för att lättare kunna bestämma sig. Beslutet kan gälla vilken produkt de ska köpa eller vilken tillverkare de ska välja, för att bara nämna några av de beslut de kan tänkas ta.
Med en blogg visar du inte bara upp din expertis, du bygger även upp ett förtroende med potentiella och befintliga kunder. Om dina besökare dessutom får möjlighet att lämna kommentarer på dina inlägg blir de ännu mer engagerade i ditt företag.

3. Förbättra din synlighet på sökmotorer

TechClient noterade 2018 att företag som bloggar har 434 procent större chans att ranka på sökmotorer. Detta innebär att ditt företags hemsida har större chans att få bra resultat om du lyckas pricka in rätt sökord.

4. Mer trafik till hemsidan

Om du bloggar har detta en direkt inverkan på den organiska trafiken, det vill säga den trafik du får utan att betala för den. Om du oftare kommer upp i sökresultat är chansen stor att det blir ökad trafik från din tillverkningsblogg till din hemsida.

5. Lead Generation

Att blogga har ingen direkt inverkan på lead generation, men det ger dig en annan kanal genom vilken du får möjlighet att konvertera hemsidesbesökare till leads.
Se det så här: En av dina potentiella kunder skriver för första gången en anbudsförfrågan (RFQ) och letar efter lite vägledning. Den potentiella kunden snubblar då in på din blogg, ”5 saker att ta med i din RFQ”. När den potentiella kunden läst klart bloggen har den möjlighet att ladda ner ”Checklista för RFQ”. Det finns två skäl till att den potentiella kunden troligtvis kommer att göra detta:

  1. För att bloggen tar upp dens specifika problem
  2. För att nästa steg är exakt i linje med vad den försöker åstadkomma.

Tack vare den här bloggen har du fått en nöjd besökare och ett nytt lead i din databas.

Klara, Färdiga, Strategisera

Detta är bara några av alla fördelar som kommer med en blogg. Fundera på att sätta igång och glöm inte följande viktigaste punkter:

1. Blogga inte bara för att du ska blogga – se till sätta upp en strategi för det. Tänk på vilka kunder som är mest ideala för dig, vilka sökord de söker på och vilka ämnen som intresserar dem.

2. Inse att du inte kommer se resultat över en natt. Vanligtvis tar det mellan tre till sex månader innan bloggen syns på sökmotorerna. Fortsätt att regelbundet publicera blogginlägg (vi rekommenderar minst fyra gånger per månad) och du kommer se resultat efter några månader.
Om du vill ha idéer och tips för att komma igång, ta då en titt på dessa topp 30 bloggarna om tillverkning för att få inspiration och ta första steget mot ökad varumärkesmedvetenhet, tillit, sökoptimering och webbsidestrafik.

Starta en blogg om tillverkning
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap