Skip to main content

Content marketing är resultatet av all marknadsföring som fokuserar på att skapa och dela information. Det ska vara en del av varje SEO-strategi, men det är också viktigt för din branding. Idén om content marketing är att värdefull information är ett bra sätt att locka en målgrupp och bygga ett varumärke. Att blogga är ett av de mest kända sätten att marknadsföra innehåll. I det här inlägget kommer jag att förklara vad content marketing är, varför marknadsföring av innehåll är viktigt för SEO och hur du ska skapa en marknadsföringsstrategi för innehåll.

Vad är content marketing?

Att dela värdefull information gratis är kärnan i content marketing. Din målgrupp kommer att dra nytta av informationen och kommer att uppleva dig och ditt företag som experter på ett visst område. I slutändan kommer din kompetens att vara orsaken till att folk köper dina produkter eller tjänster.

För oss är content marketing  en av de viktigaste sakerna vi gör. Vi delar vår kunskap. Vi skriver om SEO på vår blogg och delar de på social medier och i vårt nyhetsbrev. Och även om det kanske känns motsägelsefullt, ger vår kunskap en mycket positiv effekt på försäljningen av våra SEO-kurser. Vår målgrupp uppfattar oss som experter och är villiga att betala för att få mer av den kunskapen.

Varför är content marketing viktig för SEO?

Att skriva innehåll är en viktig aspekt av sökmotoroptimering. Google läser din text, indexerar texten och rankar den. Om du gör content marketing korrekt, skriver mycket om de ämnen som din målgrupp söker efter kommer din webbplats ranka bra i Google. Content marketing gör att du rankar bra och alla dessa nya besökare är potentiella köpare. Så förutom att öka trafiken kan content marketing öka din försäljning också.

Hur sätter man upp en content marketing strategi?

Var noga med att tänka på ditt cornerstone content när du skapar en ny content marketing strategi. Du borde ha ca 4 eller 5 artiklar som är ovärderliga för dig, ditt företag och din målgrupp. Dessa artiklar ska vara informativa inlägg eller sidor. När du har skrivit dessa artiklar (och självklart kan du lägga till saker och ändra dem över tid!), ska du skriva massor av andra blogginlägg om ämnen som liknar dessa cornerstoneartiklar. Se till att du skriver alla dessa nya blogginlägg från en annan vinkel eller om en annan undergrupp. Och glöm inte att länka till dina cornerstoneartiklar från dessa blogginlägg.

Content marketing
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun

Lämna ett svar

Share via
Copy link
Powered by Social Snap