Skip to main content
hubspot-deals-dashboard

Om du är intresserad av inbound marketing har du antagligen hört talas om HubSpot. De är ledande inom den digitala marknadsföringsbranschen och deras bloggar, videos samt certifieringskurser är ganska populära. Även om du vet vad HubSpot som företag är, kan det vara lite svårare att veta vad HubSpot som programvara gör.

HubSpot är en enorm plattform och det är svårt att beskriva alla funktioner i bara en mening. Eftersom Buzzlemedia är HubSpot partners och använder verktyget varje dag tänkte vi försöka bryta ner det åt dig. Vi presenterar således vår enkla guide för att komma igång med HubSpot. Den tänker vad HubSpot är samt vilka verktyg och fördelar det kan erbjuda dig:

Vad är HubSpot?

HubSpot är ett molnbaserad CRM-system, utformat för att hjälpa till att anpassa försäljnings- och marknadsföringsteam, öka försäljning, öka ROI och optimera din inbound marketing-strategi för att generera fler kvalificerade leads.

Okej, men på svenska?

HubSpot är en mjukvaruplattform utformad för att hjälpa ditt företag att marknadsföra och sälja mer effektivt.

HubSpots bakgrund:

För att förstå vad HubSpot är, kan  det vara bra att veta lite om varifrån företaget kommer. HubSpot startade 2005 som en resurs för marknadsförare. Då erbjöd de verktyg och resurser som skulle hjälpa företag att komma igång med inbound marketing.

Vi kommer inte att gå för djupt in på inbound marketing, vilket HubSpot på sätt och vis uppfann, men läs gärna vår kompletta guide till inbound marketing om du vill veta mer.

För att göra detta utvecklade de en molnbaserad plattform där alla företags digitala marknadsföringsinsatser kunde hysas.

Allt från bloggar och sociala medier till e-postmarknadsföring kombinerades på en enda plattform som kunde nås var som helst.

På så sätt kunde varje marknadsförare i ett företag använda HubSpots verktyg för att sköta om kvalificerade leads tills de var redo att vidarebefordras till säljteamet. När ett lead var redo att konvertera överfördes de enkelt till säljteamet – en sömlös upplevelse som hjälpte företag att förvandla varma leads till nöjda kunder.

Men det var bara början på HubSpot-programvaran.

Numera erbjuder HubSpot den ursprungliga programvaran i form av ett kostnadsfritt CRM-system, tillsammans med specifik mjukvara för försäljnings-, marknadsförings- och serviceavdelningar, som alla integreras sömlöst för att hjälpa ditt företag att växa.

Nedan går vi genom varje avdelningstjänst och börjar med det kostnadsfria CRM-systemet:

HubSpot CRM

HubSpot började med sitt CRM-system (programvara för hantering av kundrelationer), som vi beskrev ovan. Det är en plattform där företag kan organisera sina kontakter och hålla reda på varje konversation de har med varje kontakt.

I början utvecklade HubSpot sitt CRM främst för marknadsförare. De erbjöd ett sätt för marknadsförare att organisera alla leads de pratade med, sköta dem enligt deras personas och unika smärtpunkter och sedan överföra dem sömlöst till säljteamet.

Idag är HubSpot CRM fortfarande en viktig komponent i HubSpots programvara – den är bara lite mer robust. Istället för att främst stödja marknadsföringsteamet, arbetar HubSpots befintliga CRM för att hjälpa varje kundorienterat team i ett företag, från marknadsföring till försäljning och kundservice.

CRM lagrar företagets kontakter och leads. Varje avdelning kan få åtkomst till leads och använda alla verktyg de behöver från sin egen avdelning för att förbättra relationen till företaget.

HubSpot CRM är helt gratis för alla och för alltid, eftersom den inte har någon tidsbegränsning.

Några av fördelarna med HubSpot CRM som vi uppskattar:

 • Obegränsade användare – Hela teamet har tillgång till ditt företags CRM utan begränsningar.
 • Du kan lagra så många som 1 miljon kontakter och företag på den kostnadsfria plattformen.
 • HubSpot lagrar alla dina poster och konversationer med någon av dessa kontakter.
 • Integration av Gmail och Outlook – så teamets samtal med leads och klienter lagras och deras arbetsdagar inte avbryts.
 • E-postplanering – för dina nyhetsbrev och e-postmarknadsföringskampanjer.
 • Team-e-post – för att se till att alla är på samma sida och arbetar mot samma mål.
 • Live chat för din webbplats – så att du kan fånga leads även efter att arbetstiden är över.
 • Erbjudanden, uppgifter, kundtrådar (tickets) och prospekts – så att du kan hålla reda på var varje prospekt befinner sig i försäljningsprocessen och göra tickets för alla kunder som kan ha en fråga.

I slutändan är HubSpot CRM en av de mest robusta gratisplattformarna på marknaden. Det erbjuder en lång lista med verktyg du kan använda för att dra in kvalificerade potentiella kunder och göra bättre affärer med dina befintliga kunder. Resten av HubSpots mjukvara är byggd ovanpå denna funktionella och kostnadsfria CRM.

LADDA NED PDF: Se värdet av HubSpots allt-i-ett-plattform för marknadsföring, försäljning- och service. 

HubSpot Marketing Hub

HubSpot Marketing Hub är en uppsättning verktyg, utformade för att hjälpa din marknadsavdelning. Den integreras sömlöst med HubSpot CRM och fungerar för att hjälpa ditt marknadsföringsteam att dra in och sköta om kvalificerade leads.

HubSpot Marketing Hub hjälper ditt företag att öka webbplatstrafiken och konvertera fler besökare till leads.

Målet med Marketing Hub är att göra livet enklare för din marknadsavdelning. Det erbjuder sömlöst innehållsskapande för din blogg, e-post, sociala mediekonton och webbplats samt ger exceptionell metrisk spårning och rapportering av den information du bryr dig mest om. Se enkelt hur många som kommer till din webbplats, vart de navigerar, när de lämnar och hur mycket de gillar dina landningssidor.

Liksom alla HubSpots verktyg erbjuds Marketing Hub i olika nivåer beroende på ditt företags storlek och antalet verktyg ditt företag vill använda.

Några av våra favoritverktyg som erbjuds i Marketing Hub inkluderar:

 • Blogg och verktyg för innehållsskapande.
 • Organisation och schemaläggning av sociala medier.
 • Call-to-Action – Ger djup spårning av klickfrekvenser, visningar och andra viktiga KPI: er.
 • Mobiloptimering – För allt från e-post till bloggar.
 • Landingssidor – Skapa landningssidor som integreras sömlöst på din webbplats och använd sedan HubSpots sofistikerade mätvärden för att spåra och optimera prestanda.
 • Målbaserad nurturing – Ditt marknadsföringsteam kan välja specifika mål baserat på personas och tidigare resultat samt ställa in HubSpot Marketing Hub för att hjälpa till att sköta leads med dessa mål i åtanke.
 • A / B-testning – Optimera din webbplats och inbound marketing.

HubSpot Sales Hub

HubSpot Sales Hub designades för att hjälpa din försäljningsavdelning att stänga bättre affärer, på kortare tid. Varje verktyg som erbjuds på denna programvara är designat med effektivitet i åtanke, så att ditt säljteam kan fokusera sin fulla uppmärksamhet på det som är viktigast – att stänga affärer med kvalificerade kunder. HubSpot Sales Hub har varit mycket framgångsrikt eftersom det är ett av få mjukvaruverktyg som är utformade specifikt för säljteam med inbound-metodik i åtanke.
HubSpot Sales Hub ger säljteam de verktyg som behövs för att ge utmärkt service och stänga affärer i precis det ögonblick ett lead blir redo att konvertera.

Sales Hub låter ditt säljteam se vilka leads som besöker din webbplats, på vilka sidor och hur ofta. Programvaran erbjuder också omedelbara notiser när en kund öppnar ett e-postmeddelande. Säljteammedlemmar kan till och med automatisera personaliserade arbetsflöden som erbjuder kvalitetsinformation exakt när ett lead är redo för det. Eftersom Sales Hub synkroniseras med HubSpot CRM kan ditt säljteam enkelt se vilka affärer som lyckas, förloras eller fortfarande pågår.

Några av verktygen som Sales Hub erbjuder är:

 • E-postsekvenser – Automatiserade e-postflöden designade för att sköta om och bearbeta kvalificerade leads.
 • E-postspårning och aviseringar – Ditt säljteam meddelas när ett prospekt öppnar ett e-postmeddelande eller klickar på en länk.
 • Mötesplanering / möteskalender – Glöm förvirrade försök till att boka möten. Låt istället potentiella kunder välja de mötestider som fungerar bäst för dem.
 • Rapport dashboards – Så att ditt team kan se hur deras ansträngningar påverkar affärer och så att du kan se vem som säljer bra och varför.
 • Pipeline för flera affärer –  Gör det enkelt för säljteamet att anpassa sina tjänster efter dina personas unika behov och spåra olika försäljningsprocesser med flera leads.

Precis som Marketing Hub har HubSpots Sales Hub ett stort utbud av försäljningsverktyg beroende på vad som passar ditt företag bäst. Alla integreras med Marketing Hub, Service Hub och naturligtvis HubSpot CRM.

HubSpot Service Hub

HubSpot Service Hub är utformad för att stödja kundtjänstteam. Det erbjuder en komplett serie verktyg som underlättar dina kundtjänstteam att identifiera problem som kunder upplever och lösa dem snabbt på ett sätt som gör dina kunder nöjda.

HubSpot Service Hub hjälper dina kundtjänstteam att erbjuda de bästa lösningarna, effektivt.

Service Hub inkluderar:

 • Live chat och chattbots – Kunder får den hjälp de behöver, när de behöver det. Ingen väntar på öppettider; lös problem nu.
 • E-postmallar – Följ upp kunder som du inte har hört från på ett tag med e-postmallar som är lätta att formatera, skicka och spåra.
 • Sparade utdrag – Skicka tillbaka det perfekta svaret på de frågor du får varje dag automatiskt med sparade utdrag.
 • Telefonsupport och kundåterkoppling.
 • Knowledge Base – Samla all information om dina klienter i din databas, så att ditt serviceteam vet vem klienten har pratat med och om vad. Således kan de snabbt kan komma fram till rätt lösning.
 • Flera ticket-pipelines – Organisera tickets baserat på kundämne.
 • Kundtjänstautomatisering.

HubSpot Service Hub fungerar ovanpå ditt HubSpot CRM-system, så alla i ditt serviceteam kan se tidigare interaktioner en klient har haft med marknadsförings- och försäljningsteam samt snabbt avgöra hur de bäst löser eventuella problem. Detta effektiviserar den tid det tar för kundservicerepresentanter att lösa en klient-ticket och säkerställer att dina kunder upplever den bästa möjliga kundservicen.

HubSpot Growth Suite

Growth Suite är HubSpots kompletta paket med tjänster. Om ditt företag kan dra nytta av alla tre ovannämnda hub:arna är Growth Suite perfekt för dig. Du får fördelarna med alla tre för bara lite mer än priset av en.

HubSpots Growth Suite är bäst för företag som är bekanta med inbound marketing eller som har gjort en samlad insats för att övergå till inbound-metodiken. Eftersom den innehåller alla Hubs och är byggd ovanpå HubSpots CRM, är HubSpot Growth Suite-plattformen det bästa sättet att anpassa hela teamet mot ett och samma tillväxtmål.

Buzzlemedia är en HubSpot Agency-partner, vilket innebär vi kan HubSpot. Om du har frågor gällande någon av HubSpots programvaror, vare sig det är en Hub, CRM eller något annat hjälper vi dig gärna. HubSpot kan vara lite komplicerat i början, men när du ser det in-action är det ett av de mest användarvänliga tillväxtverktygen på marknaden idag.

Kontakta oss för att lära dig mer om HubSpot och ta reda på hur vi kan hjälpa dig att utnyttja den för bättre företagstillväxt.

Ladda ned vår enkla plattformsguide och se exakt vad som ingår i Hubspot

JA, SKICKA GUIDEN TILL MIG
hubspot-deals-dashboard
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap