Skip to main content
Marknadsföring är viktigt

Det kan verka uppenbart men marknadsföring är en viktig del av varje företag, särskilt sett till hur samhället ser ut idag. När vi ständigt blir bombarderade av reklam på TV,  läser nyheter online, i trafiken bakom en buss o.s.v. är det viktigt att sticka ut. Smart marknadsföring vinner, men det är en process som inte har ett slut.

Oavsett om du precis börjat som marknadsförare eller behöver en uppdatering av det som är viktigt, är det bra att känna till grunderna för hur marknadsföring kan hjälpa ditt företag att växa. Så låt oss gå hela vägen tillbaka, där allt börjar.

De fyra främsta anledningarna till att marknadsföring är avgörande för att växa

Oavsett storleken på ditt företag, den bransch du befinner dig i eller den budget du har tillgänglig kan marknadsföring skapa uppmärksamhet för ditt företag. Faktum är att marknadsföring kan vara en av de största faktorerna som avgör huruvida ett företag kommer att lyckas eller inte. Varför? Här är hur:

1. Boosta försäljningen

Detta är kanske den kändaste fördelen med marknadsföring, så låt oss kortfattat ta itu med det. Huvudpoängen med marknadsföring är trots allt att underlätta ett köpbeslut. Marknadsföring hjälper dig att ta potentiella kunder från medvetenhet till köp genom att:

  • Identifiera och hitta potentiella kunder
  • Kommunicera med potentiella kunder
  • Övertala potentiella kunder att bli kunder eller att köpa din produkt / tjänst

Dessutom är det så att när en kund är nöjd med din produkt eller tjänst, kommer den att ha en känsla av lojalitet mot ditt varumärke och eventuellt till och med bli varumärkesambassadör.

2. Stärka och underhålla företagets rykte

Ditt företags status är direkt relaterat till dess rykte, som bygger på hur effektivt du uppfyller dina kunders behov, önskemål och förväntningar. Det duger inte att bara tillhandahålla kvalitetsservice eller en kvalitetsprodukt, du måste också tillhandahålla enastående kundservice och ta itu med eventuella framtida problem som uppstår med ditt arbete. Ditt rykte är alltid kritiskt. Det har dock blivit särskilt viktigt idag, eftersom online-recensioner verkligen kan make or break you.

Men om företaget redan är känt, är det troligare att en missnöjd kund kan ställa till med stora bekymmer. Det är där varumärket kommer in. Smart branding skapar inte bara medvetenhet om ditt företag bland din målgrupp, det hjälper också till att bygga upp deras åsikter om företaget. Ju starkare varumärket är, desto mer sannolikt är det att om du gör fel eller blir offer för orättvis kritik kommer företaget att klara det.

3. Bygga och underhålla relevans

Rätt marknadsföringsstrategier kommer att säkerställa att ditt företag är top of mind när kunder tänker på en produkt eller tjänst de behöver. Marknadsföring kommer att skapa varumärkesmedvetenhet och hjälper ditt företag att sticka ut för nya och återkommande kunder. Att bygga förtrogenhet med ditt företag, vad du gör och bygga ren medvetenhet gör mycket för företaget. Det ger en positiv uppfattning om ditt företag, gör det lättare att skala och växa på nya marknader samt hjälper till att bygga förtroende. Ju högre medvetenhet, desto mer relevant blir ditt varumärke för potentiella kunder.

4. Förbättrar klient- och kundförhållanden

Smart marknadsföring hjälper dig också att bygga relationer med dina befintliga och återkommande kunder. För det första kommer marknadsföring att hjälpa företaget att möta kundernas behov på ett effektivt sätt. Det hjälper till att bygga ett band mellan ditt företag och de som kan dra störst nytta av det ni gör, därför får de förtroende och förbättrar sin relation till dig. Om du gör marknadsföring rätt, försöker du inte ens övertyga någon att köpa från dig. Du visar helt enkelt varför de borde köpa från dig och låter dem fatta det beslutet själva.

Om du tar det till nästa nivå kan du omvandla en engångskund till någon som kommer tillbaka om och om igen, eller till och med i vissa fall (som vi pratade om tidigare) en varumärkesambassadör. Att omvandla ditt företag från en vara till ett livsstilsvarumärke – ett varumärke som människor inte bara köper av, utan aktivt vill bli associerade med – är inte lätt. Men det är väl värt det.

Utnyttja dina marknadsföringsalternativ idag

Oavsett vilken typ av verksamhet du äger eller driver, är det viktigt att du gör allt du kan för att dra nytta av de marknadsföringsstrategier som är tillgängliga för dig. Om du inte kan marknadsföring är det värt att anställa någon som är skicklig inom detta affärsområde eller att anställa en marknadsföringsspecialist / byrå.

Särskilt om ditt företag arbetar med en begränsad budget, då kan marknadsföring kännas som en kostnad som du inte har råd med. Men det är helt enkelt för viktigt för att ignorera. Marknadsföring är en investering som är värd att göra för att ditt företag och din totala kundbas ska växa, oavsett hur stor eller liten din organisation är idag.

Marknadsföring är viktigt
Abbe El-Madhoun

Författare Abbe El-Madhoun

Fler inlägg av Abbe El-Madhoun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap